5 gedachten over “Aluhoedjes voor Dummies”

  1. En dan te bedenken dat aluminium een non-ferro metaal is en dus niets helpt tegen magnetische velden, maarja alfaatjes snappen dat niet (of hebben bij natuurkunde niet goed opgelet). Kortom gezwets in het kwadraat, maar laat ze maar. Ze zijn toch niet meer te redden.

    1. Ook non-ferrometalen laten geen electro-magnetische straling door. Je kunt een Faraday-kooi maken van aluminium, geen probleem hoor.
      Ferrometalen reageren op een magnetisch veld, door zelf te magnetiseren en zo het magnetische veld te versterken.

      1. Aluminium geleidt weliswaar de electrische component af, maar de magnetische wordt er niet door beinvloed. Aangezien de straling in het verre veld bestaat uit twee loodrecht op elkaar staande componenten : E en H veld, kan het H-veld dus ongehinderd door. Omdat het aluhoedje geen gesloten geheel is slaat de vergelijking met de kooi van Faraday dus ook nergens op. De kooi van Faraday zou trouwens niet eens (met die overduidelijk inperfect geleidende overlapping) voor alle frequenties werken, het lekt! Je moet van goede huize komen om een echte kooi van Faraday te maken.

  2. gewoon extra gaatje in je schedel boren, kan de straling er makkelijker uit. het mooie is je kunt het helemaal zelf doen, bart huges heeft het al getest dat boren . succes

Reacties zijn gesloten.