5 gedachten over “Video – Transgender model Munroe Bergdorf: ‘White supremacy is systemic in society’”

  1. Waarom geven ze dit schepsel geen enkeltje Saudi Arabië? Daar ken zij/hij/het eens zelf gaan vaststellen hoe haar radicaal racistische lievelingen het daar allemaal oplossen zoals even van een hoog torentje kijken en dan meteen naar beneden gekeild worden. Ik ben dat soort echt kotsbeu aan het worden.

  2. Tegenover mensen met gebrek aan vermogen om logisch te redeneren is het lastig om je niet intellectueel superieur te voelen.

    Tevens kan men op basis van de ontwikkeling in de wereld niet anders dan concluderen dat sommige maatschappijen en culturen beter functioneren dan andere. Dit betekent niet zozeer iets voor personen op individueel niveau, maar wél voor groepen. Als deze groepen zich vervolgens in Westerse landen gedragen conform hun eigen maatschappelijke en culturele niveau, dan geeft dit problemen. Het gaat dan niet aan om deze problemen niet te bespreken.

    De eenvoudigen van geest menen dat de oplossing ligt in “equality of outcome”. Zij willen niet naar de oorzaak kijken omdat deze oorzaak te confronterend is. Liever kijken zij naar het gevolg en besluiten op basis van ongelijke uitkomst dat er iets structureel mis moet zijn met de groep waaruit lieden komen die het beter doen – deze groep heeft dan een zogenaamd privilege.

    Racisme of seksisme is dan de basis van “inequality of outcome” en hierdoor een (zelfgecreëerd) feit. Nu is er nog maar één oplossing: iedereen moet zich vergewissen van hun schuld. Ontkenning is bekrachtiging van het probleem.

  3. Tja, als je een maatschappij opbouwt, wil je er ook wat over te zeggen hebben. Maar je mag gewoon meedoen hoor!

Reacties zijn gesloten.