7 gedachten over “Nepnieuws, van de NOS”

  1. Ja, het is nog een negerin ook, dus dan is het helemaal waar. Het is uiteraard absoluut onjuist: vrouwen verdienen exact hetzelfde als mannen voor exact hetzelfde werk.
   Maar goed, kan de NOS tenminste over 15 jaar het omgekeerde verhaal vertellen, als de 30 jarige vrouwen van nu (die meer verdienen dan mannen van die leeftijd want hoger opgeleid gemiddeld) in de topposities zitten.
   Ohh wacht, dan is het narratief natuurlijk dat die smerige mannen hun kinderen verkeerd opvoeden als huisman….

 1. “Geslacht van het staatshoofd in de afgelopen 50 jaar”
  Nederland, vrouwen 0 jaar?

  lol, wie brengt Beatrix het nieuws dat ze geen vrouw is?

  1. “In sommige landen die boven ons staan krijgen vrouwen meer kansen, maar is het leven zwaarder.”

   Ehm nee. Vrouwen worden daar door de omstandigheden meer gedwongen om te werken.

 2. Deze redenatie gaat op vele vlakken fout.

  Ten eerste bestaan er geen mannen of vrouwen meer maar alleen mensen. Dus kan je er ook niet op discrimineren. Of geldt die regel niet als het vrouwen niet uitkomt? Ik wacht trouwens met smart op de sekseloze sporten, bv voetbal of schaatsen. Want ik ben benieuwd op welke honderden of duizenden plek de eerste vrouwen te vinden zijn.

  Ten tweede worden mensen betaald naar prestatie en risico. Vrouwen presteren GEMIDDELD genomen minder goed, minder lang en minder vaak. Stop daar het financiële risico bij dat vrouwen zwanger kunnen worden en zo ongelooflijk veel duurder dan de wél werkende collega’s zijn, en alle verschillen zijn nog niet verklaard. Want dan blijkt dat vrouwen OVERBETAALD ZIJN!

Reacties zijn gesloten.