Facebook Twitter rss
 
   

Video – Milo Meets James Damore, author of the Google Memo

 
Linkspammer 22 augustus 2017
 
 
 

8 gedachten over “Video – Milo Meets James Damore, author of the Google Memo”

 1. Hans schreef:

  Het is de vraag of Milo de zaak van James Damore veel goed doet – tegenstanders zullen geneigd zijn ze in dezelfde hoek te drukken – maar het is duidelijk dat Damore vanuit een soort kinderlijke eerlijkheid de waarheid binnen grote corporaties heeft geopenbaard, zonder de gevolgen te beseffen, ook de gevolgen voor hemzelf.

  Deze diversiteitsdrang is binnen veel grote bedrijven gelijk aan Google, zeker daar waar de banden tussen overheid en bedrijfsleven sterk zijn, ook in Nederland. De behoefte om aan de eigen carrière te denken en om niet naast de pot te pissen zorgt ervoor dat niemand stelling durft te nemen tegen de ideologische diversiteitsdrammers.

  Bedrijven moeten selecteren op kwaliteit, niet op het inherent racistische diversiteitsverhaal, waarvan overigens ook nooit wetenschappelijk is onderbouwd dat het waarde heeft.

 2. jerry schreef:

  James Damore is al in de foute hoek terechtgekomen door de inhoud van zijn memo. Het sexisme wat hem verweten wordt maakt hem al helemaal alt-right, dus fout en verloren. Alle aandacht die hij krijgt, ook van onze turbo relnicht, is meegenomen. Damore wijst met volkomen integere intentie op biologische interesseverschillen tussen de sexen en dat opgelegd diversitybeleid dit aspect louter uit ideologische motieven negeert. Het doet sterk denken aan de demonisering van Buikhuijsen destijds.

  Dit interview had trouwens wel een prominentere plek mogen krijgen bij TPO.

  1. Hans schreef:

   Het meest treurige is dat Damore, ondanks dat zijn memo geschreven is op basis van gedegen wetenschappelijke bronnen, ontslagen is vanwege zijn zienswijze die afwijkt van de consensus binnen het management van Google, en dat vervolgens in de media op schandalige wijze over hem wordt geschreven.

   Deze mijns inziens zeer intelligente jongeman legt een probleem bloot dat speelt in grotere bedrijven en bij overheden. Hij verdient promotie, geen ontslag.

  2. jerry schreef:

   Het ligt net anders, begrijp ik ervan: Damore’s memo circuleerde al een aantal weken rond op de interne mail bij Google, zonder repercussies. Pas toen de shitstorm losbrak omdat het op straat kwam te liggen werd hij ontslagen; ontslagen wegens ‘bevorderen van genderstereotyperingen’.

   Het is niet te bevatten dat intelligente mensen bij Google, die de wetenschappelijke onderbouwing van zijn memo zo kunnen googelen ( ..nog wel, hoop ik tenminste ) en ook kunnen snappen dat Dalmore’s aanbeveling ( want dat was het eigenlijk ) integer en opbouwend bedoeld was, dat die zich laten chanteren door een meute domme, primair reagerende Middeleeuwse onderbuikers met grote bekken ( lees bijv. de comments bij Washington Post over dit onderwerp ).
   Hij verdiende promotie inderdaad.

  3. Hans schreef:

   @Jerry: “Het ligt net anders, begrijp ik ervan: Damore’s memo circuleerde al een aantal weken rond op de interne mail bij Google, zonder repercussies.”

   Klopt. Omdat Damore echter geen reactie kreeg heeft hij het stuk gestuurd naar een andere groep binnen Google die bekend stond om hun kritische houding, omdat hij echt het probleem wilde bespreken. Vanuit deze groep is, als ik het goed heb onthouden, gelekt naar de pers.

   Lafheid brengt mensen in dit soort organisaties naar de top, met als gevolg dat de gehele organisatie binnen de kortste keren uit ja-knikkers zal bestaan. Aangezien mensen zich slechts voor een rechtsere/meer conservatieve mening moeten verantwoorden laat het zich raden welke kant het binnen deze bedrijven op gaat.

 3. jerry schreef:

  Een rechtsere/meer conservatieve mening, van Damore ? Ik vond zijn aanbeveling juist eerder progressief. Hij poogt een ideologisch vastgeroeste vooraanname te doorbreken en geeft een aanzet tot een harmonieuzer en effectiever functioneren binnen een bedrijf als Google, met gelukkiger werknemers die zich meer op hun plek zullen voelen.
  Maar helaas, de zon zal nog wel even om de aarde blijven draaien, zoals de paus Galileo beval.

  1. Hans schreef:

   Damore heeft inderdaad geen rechtse/conservatieve mening. Ik doelde op de heersende maatschappij waarbij mensen als Rosenmuller, Duyvendak en Bussemaker – krakers, rara-activisten en verdedigers van communistische regimes -zonder problemen kunnen doorstoten naar de top van het politieke en maatschappelijke leven terwijl iemand geen ombudsman kan worden als hij één keer iets over een Marokkaanse taxichaufeur heeft gezegd. Dat is het klimaat in Nederland, en het levert slechts ja-knikkers op die achter de nieuwste uitspattingen van SJW aanlopen.

 4. jerry schreef:

  In de hele westerse wereld speelt diezelfde policor SJW-chantage.
  De hamvraag is : Waarom zijn ze zo succesvol met het opdringen van deze nieuwe religie ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *