Facebook Twitter rss
 
   
 

12 gedachten over “NRC Handelsblad kijkt ‘Jesse’ – Propaganda ‘documentaire’ heeft ‘zelden diepgang’”

 1. john schreef:

  Tuurlijk heeft die film geen diepgang. Heeft Jessias zelf ook nog voor geen milimeter….

  1. Hans schreef:

   Dat was ook mijn eerste gedachte, John. Het beeld van een jonge, inhoudelijk matige, lijsttrekker die het op basis van geoefende emotie en empathie goed doet bij een bepaalde doelgroep, maar die zich laat souffleren door uiterst linkse preciezen als Duyvendak en Van Poelgeest, blijft hangen.

  2. john schreef:

   Ja en vergeet zijn o zo belangrijke “lekkere kontje” ook niet. Smaken verschillen uiteraard en ik heb in ieder geval niks met mannenkontjes, maar het schijnt een reden te zijn om op iemand te stemmen. Tot zo ver de waarde van het algemeen kiesrecht………

 2. De Jolige Francisco schreef:

  ,,Man bijt hond ,,heeft nieuwswaarde
  Diepgang in een filmpje over de heer J.Klaver heeft dat ook.

 3. Xander de Uyl schreef:

  Jesse is een emotionalist. Zoekt bij ieder probleem de juiste emotie. Krijgt dus stemmen van wijven ( geen vrouwen ) en verwijfde softies.

  Vmbo lost geen problemen op. Dat doet hardwerkende beta’s in laboratoria of op zolderkamers.

  Jesse is een autoverkoperstype. Zu media men end zu wimmen.

  De soort die Duitsers zo verschrikkelijk haatten.

  1. Hans schreef:

   Klaver reduceert inderdaad elk onderwerp dat van pas komt tot emotie en empathie; dan wordt de oma van een vriend, het kind dat dood op het strand ligt of het meisje dat hier geboren is en op het gymnasium zit, maar dreigt te worden uitgezet gebruikt om de eigen verhevenheid te benadrukken.

   Wanneer echter het onderwerp niet van pas komt, zoals bij het dode jongetje op de Ramblas, wordt duidelijk dat deze emotie en empathie een facade zijn.

   Problemen moeten worden benoemd, geanalyseerd en opgelost. De ratio en het belang van de eigen bevolking dienen hierbij leidend te zijn. Empathie is goed in eigen kring, maar het is desastreus als er op basis van empathie buitenlands beleid wordt gemaakt. Paul Bloom heeft hierover het boek ‘Against Empathy’ geschreven; ik heb het nog niet gelezen, maar verwacht dat het duidelijke inzichten geeft over de nadelen van grootschalige empathie.

  2. Xander de Uyl schreef:

   Empathie is prima maar de quasi-logische gevolgtrekking is fout. Om dode jongetjes op het strand te vermijden kun je ook zijn egoistische vader in Turkije van een kunstgebit voorzien. Kortom, duizenden mogelijkheden. En daar wreekt zich de beperking van de alpha: niet kunnen abstraheren en niet kunnen ontwerpen.

   Alpha-richting moet afgeschaft worden willen we nog eens gezond gaan denken. Ze kunnen niets. Denken moet je leren.

   Alpha en de sollicitatiecommissies zijn de geheime giftige factoren verantwoordelijk voor de ondermijning in het land.

   Want waarom geen VVDers bij VluchtelingenWerk?

   Ontoereikende intellu-dingen en dwingende werkculturen zijn de factoren die de instituties ondermijnen. En gebrek aan reflectie. Drees dacht na op de divan. Twee uur per dag. Mark Rutte is druk-druk-druk.

   Leeg leven met druk,druk,druk eeeeeeeeeen poeff, land kapot.

  3. Mr. Carel schreef:

   Even als terzijde: “Die Merkel Politik ist die grösste Kulturvernichtung seit Hitler”. Merkel was wel een echte beta (gepromoveerd natuurkundige). Hitler had meer kunstzinnige aspiraties: architectuur, schilderkunst enzo. Ik bedoel maar.
   De Duitse Groenen zijn even wereldvreemd en verdwaasd als hun Nederlandse Klaver sympatisanten. Er lopen daar zelfs nog wel gekkere types rond dan onze Messiaanse Plofkip.

  4. Xander de Uyl schreef:

   Klopt. Maar het is natuurlijk een eenvoudige dichotomie. Sociale wetmatigheden zijn geen natuurkundige wetmatigheden. Waarschijnlijk zegt haar karakter (saai en fantasieloos, lees haar dagboek), haar geloofswaanzin en haar oostblokverleden meer.

   Er wordt toch gezegd dat Duitsland geen ideeen heeft. Enfin, Thatcher was ook beta maar ook autistisch ( Asperger ).

   Maar dat alpha moet even herhaald worden want het is wel degelijk een factor. Maar het heeft zijn beperking. Ja, de sociale werkelijkheid is moeilijker dan een wiskundevraagstuk. Vandaar dat de kneuzen zich er aan wagen. Paradox he?

  5. Xander de Uyl schreef:

   Duitsers hebben genetisch minder spiegelneuronen. Dan krijg je een volk wat “baby’s in het vuur gooien” beschouwd als werk.

   Wie dat weten? De meisjes. Ja, lelijk en dom plant zich natuurlijk altijd wel voort maar de goede, verantwoordelijke duitse meisjes woekeren met het verleden. Ze willen het liefst geen kinderen van landgenoten.

   Kun je zien wat voor dieptebom de oorlog is geweest. Zonder oorlog geen links: de te snelle, te naive en daardoor gevaarlijke poging om het kwaad te voorkomen.

   Zware pijp. Moeilijk vraagstuk.

 4. Hahaha wat een Obama acteur, die foto van die lul met zijn handen in zijn zakken, kwam niet meer bij. Alles is geacteerd aan babyface, een kwal in het kwadraat die het verschil niet weet tussen een hamer en tang.
  Wat is het toch een enge liberale sekte die verwende rijkelui meisjes en jochies van GL of beter Groen Rechts. Met alles bijna meegestemd wat neoliberaal VVD inbracht.

  1. Xander de Uyl schreef:

   Jesse is niet slecht maar zijn moter is te klein. Veel te klein. Dus lijkt het grotesk wat hij doet. Het is inderdaad een sekte. De kiezers weten niet eens wat GroenLinks doet in de Kamer. Ooit kwam ik er achter dat op grond van stemgedrag vier partijen groener stemden.

   Dan ben je weg hoor. Als partij. Zo heb ik twintig jaar GPV gestemd, groener en socialer dan de groene en sociale partijen.

   Kortom, Robert Michels: hoe linkser, hoe corrupter en oligarchischer. En zo’n Duyvendak als adviseur. De man is een extremist, een potentiele moordenaar en aanslagpleger. Kan echt niet. Te bedenken dat intrigant Danen ternauwernood is afgewenteld. Gelukkig was er karma: Halsema dwong Jesse tot onmogelijke eisen op het laatste moment. Zeer ongelukkig en veelzeggend incident.
   Laat de vijand eerst over zichzelf struikelen. Meestal gebeurt dat bij partijen met zoveel verborgen gebreken als de impotente gesubsidieerden van deze club. Enzo geschiedde. Jesse, zelfs geen fillumpie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *