Facebook Twitter rss
 
   

Bart Nijman legt cultuurmarxisme uit in overzichtelijk schema

 
Linkspammer 6 september 2017
 
 
 

3 gedachten over “Bart Nijman legt cultuurmarxisme uit in overzichtelijk schema”

 1. Hans schreef:

  Cultuurmarxisme is een stroming die wordt geduid. Ik denk niet dat veel mensen zich cultuurmarxist noemen.

  Het achterliggende concept is dat er een ideale wereld zal (kunnen) ontstaan en dat ‘we’ in het Westen eigenlijk best veel verkeerd hebben gedaan in het verleden en nog steeds veel verkeerd doen. Allerlei groepen willen deze stelling onderschrijven – zoals in het plaatje van Bart Nijman – en door middel van sociale wetenschappen en media wordt dit idee ons verder opgedrongen. Politici met slappe knieën buigen vervolgens mee.
  Het gaat echter allemaal om macht: macht die de bovenstaande groepen willen hebben. Dit kan slechts worden bereikt als mensen met een reëel ethisch kader worden gedwongen hun mond te houden. Vandaar dat zij die kritiek hebben al snel in de hoek worden gezet als racist/nationalist/fascist/xenofoob/islamofoob/homofoob/transfoob: de pathalogisering van de tegenstander.

  1. Hans schreef:

   Met name het idee dat iedereen en alles gelijk is, is bepalend. Daar waar dat (nog) niet zo is, dient te worden ingegrepen. Op basis van het gelijkheidsideaal moeten alle verschillen worden weggenomen; verschillen zijn namelijk het gevolg van onderdrukking. Vandaar dat de onderdrukkers moeten gaan luisteren naar de onderdrukten.

   Ondanks dat alles gelijk is moet wél iedereen op basis van zijn/haar/het kleur of geloof of afkomst of gender gerepresenteerd zijn, waarbij minder representatie van de voormalige onderdrukkers uiteraard beter is.

 2. Vladimir schreef:

  Marxisten wilden kost wat kost die “arme – en zielige arbeiders” verlossen en al doende de macht grijpen. Resulterend in succesformules als de USSR, Cambodja van Pol Pot en Mao’s China. Massa onderdrukkingen en miljoenen doden. Totale faal.
  Maar nu redden de “arbeiders ” zich zelf en prompt zijn t fascisten en racisten. Dus transformeert links tot het ‘cultuurmarxisme’; koste wat kost die “arme – en zielige culturen” verlossen en al doende de macht grijpen. Resulterend in pareltjes als de jengelende deugmedia en uitwassen als antifa. En al wie anders denkt onderdrukken. Totale faal.
  Grote gemene deler is het ontbreken van overleg met de groep, die ze zeggen te vertegenwoordigen. Dus kun je er op wachten, dat gematigde moslims en goed geïntegreerde zwarten de volgende “fascisten” zijn. Oh; daar heb je het al: Zwarten die slagen in de maatschappij zijn ex- huisslaven. De losers waren veld- slaven. Hup Holland, hup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *