Facebook Twitter rss
 
   

Website nieuwe progressieve held Joshua Livestro blijkt radicaal anti-abortus

 
Linkspammer 11 september 2017
 
 
 

2 gedachten over “Website nieuwe progressieve held Joshua Livestro blijkt radicaal anti-abortus”

 1. Hans schreef:

  Ploumen wil het door Trump beëindigde programma voortzetten, om de volgende reden: Vooral vrouwen in Afrika zullen volgens haar de gevolgen van het besluit in Washington voelen. “Het verbieden van abortus leidt niet tot minder abortussen. Het leidt tot meer onverantwoorde praktijken in achterafkamertjes en tot meer moedersterfte.”

  Nu kan men zich afvragen of dit tot de taken van de Nederlandse overheid en/of westerse wereld behoort om zich met landen in (voornamelijk) Afrika te bemoeien, maar dat is niet de discussie op Jalta.

  Livestro c.s. menen:
  “Maar tegelijkertijd is abortus, of we dat nu leuk vinden of niet, nu eenmaal onderwerp van een ethische en vaak ook religieuze discussie. Zeker wanneer het gaat om ethische thema’s zou het wellicht beter zijn om hierover in de landen in kwestie een eigen breed maatschappelijk debat te laten voeren.”

  Hiermee laat men zien in een volledig utopische wereld te leven. Een breed maatschappelijk debat over ethische thema’s wordt hier al vrijwel niet gevoerd, maar in Afrikaanse landen is dit zeker miet het geval.

  Deze mensen kijken niet vanuit de realiteit naar situaties, maar vanuit een zelfbedachte ideale wereld waarin mensen allemaal goed zijn en iedereen lief en aardig voor elkaar is. Eenieder die deze utopie wreed komt verstoren met feiten en tegenargumenten wordt op het hakblok van racisme, fascisme, seksisme en xenofobie gelegd. Het is zeer gevaarlijk als utopisten de overhand krijgen – waarmee ik niet bedoel dat men ze fysiek kan aanvallen – omdat het de weerbaarheid van de bevolking ondermijnt.

 2. de jolige Francisco schreef:

  Er zijn veel en veel teveel mensen op de wereld Heel veel Problemen
  zouden er niet zijn als dit niet het geval is
  Laat dat Maar eens een brede maatschappelijke discussie at ervaren wij worden
  (met Name in die landen waar een groot overschot aan mensen
  tot onmenselijke situaties lijdt)
  In China was het bij wet verboden Meer dan 1 Kind te hebben
  Dat ervaren wij als zeer Cru . Van mij mag hier best een discussie over gevoerd worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *