Facebook Twitter rss
 
   

Friends: seksistische, kwetsende, racistische, blanke humor, aldus NRC Handelsblad

 
Linkspammer 15 december 2017
 
 
 

3 gedachten over “Friends: seksistische, kwetsende, racistische, blanke humor, aldus NRC Handelsblad”

 1. G de Jong schreef:

  Zo zielig dat er niemand reageert op het artikel Friends van NRC dat ondanks alle beschuldigingen ik medelijden met die journalist kreeg om dat deze eigenlijk voor lul een zielig verhaal verzint om maar aandacht te krijgen voor een haast failliet achterhaald item wat vroeger krant of nieuwsblad genoemd werd.
  Nou succes bij het UVW en zeg niet dat je verder wil in de journalistiek,geen droog meer mee te verdienen wat jou betreft.

 2. Fred Versteeg schreef:

  Ik zou het artikel nog een keer lezen. Er wordt niet gezegd dat Friends zo is, maar dat als het nu gemaakt zou worden het mogelijk deze veroordelingen zou krijgen. Of die tijd of onze tijd nou zo raar is, dat liet de redactie aan ons over.

  1. Frenske schreef:

   Beter lees je het zelf nog eens, maar dan wat beter tussen de regels door: de NRC-journalist begint met een conclusie (‘Friends is racistisch en seksistisch’) en zoekt daar vervolgens wat wetenschappers bij om te kunnen citeren.

   Dat is geen journalistiek, dat is propaganda verpakt als journalistiek.

   De lezer mag inderdaad zelf de conclusie trekken, maar met alleen wetenschappers die bevestigen dat het racistisch en seksistisch is, en geen enkele wetenschapper die het tegenovergestelde beweert blijft er voor die conclusietrekkende lezer weinig keuze over.

   Precies de bedoeling van die journalist.

   Met objectiviteit heet NRC helemaal niets te maken. Het is een wapen verpakt als ‘kwaliteitsjournalistiek’ waarmee een ideologie wordt opgedrongen.

   Dat is behalve gevaarlijk ook kwaadaardig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *