U zond in – Open brief aan Paul de Leeuw: ‘U bent een hele grote lafaard’

Geachte heer De Leeuw,

Beste Paul,

Jarenlang ben ik groot fan van u geweest. De Schreeuw in allerlei verschillende vormen was genieten en taboe doorbrekend. Handen in de lucht, applaus etc. Dat soort zaken. Verfrissend, nieuw.

Het format veranderde, ook niets mis mee. En toen liep u het ‘podium’ op zingend: ‘Ik ben vandaag zo vrolijk (naar het lied van Herman van Veen) want Geert Wilders (GW) die is dood’. Het knapte direct in me. Ik heb daarna nooit meer naar iets van u gekeken en vermijd categorisch waar u op televisie te zien bent.

Op het moment dat u dit zong schaarde u zit achter de mensen die GW inderdaad dood willen hebben. U zult dit proberen te pareren dat hij dan maar niet moet zeggen en doen wat hij doet, kortom u wilt hem monddood maken.

De aanleiding dat ik schrijf is het samenkomen van dingen in het nieuws. In het, recente, verleden en vandaag. Francisco van Jole die, deels, ‘betaald’ wordt door dezelfde organisatie waar u voor werkt en wegkomt met een notabene toegegeven aanranding, dan het gunnen van zendtijd aan ‘rappers’ die veroordeelde criminelen blijken te zijn en de druppel is een clipje wat ik zag van een show die uw presenteert. Te zien was de insteek: ‘Raar dat je sommige mensen kunt herkennen aan hoe hun kapsels eruit zien en hun politieke overtuiging daaraan kunt verbinden’. Het bashen van Wilders en Trump.

Indien u vindt dat Wilders er naast zit aangaande zijn visie ten opzichte van de islam, mag dat. Maar ik zou graag eens willen weten als u hand in hand loopt met uw echtgenoot in wijken waar overwegend moslims wonen (Schilderswijk misschien?), zonder camera, hoe het u vergaat. Of in Amsterdam, zodra Gay Pride weer over is, als u zonder uw auto eens een uitstapje maakt buiten de grachtengordel. Of blijft u ‘ver’ van mensen die het overkomt en blijft u liever in de beschermde bubble van de Claudia de Breijs, Paul de Leeuws en meer van dezen? U kent zelf het antwoord.

Er is een woord voor mensen zoals u, en nee, dan bedoel ik niet homoseksueel. U bent een hele grote lafaard. U verraadt met mensen als de Debreijs en de Deleeuws en eigenlijk de complete Vara (daarnaast de NPO), uw lotgenoten (een aantal jaren geleden was dat een verkeerd woord, nu is het actueler dan ooit). Alle mensen in Nederland die een andere seksuele geaardheid hebben dan wat de ‘gangbare’ is, en u weet heel goed wat ik daarmee bedoel, laat u in de kou staan. U besodemietert deze mensen, laat ze vallen. De reden: big paycheck.

Niet te hoeven discussiëren en fact free grapjes maken is een heel groot fenomeen op de NPO. Als ik er langs zapp, het is te ranzig voor woorden.

Ik woon in Zwitserland en zie met lede ogen aan hoe de meeste landen in de EU, met Nederland voorop, richting de afgrond wandelen. En u, als boegbeeld voor anders seksueel georiënteerden, werkt mee om de sneltrein richting die afgrond zo snel mogelijk te laten gaan.

Mensen als Wilders en Trump zijn de laatste bakens in de strijd om de vrije wereld te redden. Wilders staat voor de De Leeuws in Nederland. Denk hier eens serieus over na.

In een moslimland had u reeds aan een touw gehangen of was van een gebouw af gegooid. Een kind had u nooit gehad. Even terzijde, uw kinderen krijgen alle medische bijstand die nodig is, in Indonesië krijgen kinderen geen inenting tegen difterie omdat het vaccin misschien niet halal is. Denk ook hierover even na. Islam is geen vrede, maar overheersing.

Over een aantal jaren, als het zo door gaat in Nederland, bent u de eerste die ‘opgeruimd’ zal worden.

Lees, verdiep, wees niet zo kortzichtig.

 

Veel wijsheid wens ik u toe,

Met vriendelijke groet,

Jan Ottens uit Zwitserland.

 

Foto: screenshot Youtube.

 
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF! https://www.getrevue.co/profile/tpook  
 

Of Lees Ook

 
Linkspammer 6 augustus 2018
 
 
 
 1. Koef Noef schreef:

  Die Vieze FAT mag van mij ex/imploderen!!

 2. Koef Noef schreef:

  Hier het bewijs! Vieze Vieze Vieze FAT!!
  https://youtu.be/_c2c4pisxw8

 3. S. Winters schreef:

  paul de leeuw voor goed afgedaan. wat een rotzakje ben jij zeg. ik wil je kop op tv niet meer zien, huichelaar!!!

 4. HarrieSmeets, schreef:

  Fantastisch—CHAPEAU.

 5. Joey W. schreef:

  Tja, ik ben fan-af sinds tie zich met politiek en Zwarte Piet ging bemoeien. Heel jammer, want ik vond hem altijd echt leuk.

 6. Maria schreef:

  Dat het een sukkel was, wist ik al jaren! Want samen met die idiote Gordon maakte hij jaren geleden al een jongetje ten overstaan van het grote publiek belachelijk! Uitgezonden op tv.
  Zij kleineerden en sarden het kind en pas later bleek het doorgestoken kaart te zijn met instemming van diens ouders!!!
  Het jongetje wist van niks en trok helemaal wit weg. Als leerkracht op een basisschool zag ik het aan en was woedend!
  Niemand uit het publiek nam het kind in bescherming en sinds die tijd vind ik de Leeuw o.a. een eerste klas galbak. Omwille van de kijkcijfers een kind zó vernederen en een trauma bezorgen! En die ouders sporen natuurlijk ook niet!

 7. Erik schreef:

  Jan heeft het helemaal bij het rechte eind! Paul de Leeuw is zo vreselijk hypocriet en wordt hier perfect beschreven met dagelijkse voorbeelden. Als Paul een kerel zou zijn (…), zou hij hierop reageren, maar dat zit er vast niet in.

 8. claasje kater schreef:

  Ik heb de man(?) nooit gemogen en altijd weggezapt of gelopen indien op tv. Mijn gevoel heeft mij dus niet bedrogen.

 9. jan schreef:

  Zal binnenkort hopelijk dood neervallen wegens aderverkalking oid.

 10. Maria schreef:

  vervolg Maria:
  Het was in 1992, het jongetje heette Keesje en wilde Gordon nadoen in die show, wat niet zo goed lukte.
  Het was in de madiwodo-show, het jongetje werd volledig afgebrand en moest voor straf in de hoek staan. Heel Nederland sprak er later schande van.
  Ik noem maar even de feiten, mocht sukkel aan selectieve geheugenstoornis lijden of andere medewerkers. Het staat nog steeds op internet en het is nog net zo schokkend als toen!

 11. ruru schreef:

  De leeuw is ziek.Alles voor aandacht.Hopende dat zijn steeds vettere kop binnenkort ontploft .Half Nederland blij.

 12. Gerrie schreef:

  Ik kan het filmpje niet meer vinden maar er was ook een keer een show waarin hij een zingend kind zat af te lebberen. Nare man op vele fronten.

 13. Anton schreef:

  2015: Paul de Leeuw is erg voorzichtig als het gaat over de islam. Dat heeft de komediant gemeld op 3FM. De Leeuw staat bekend om zijn pittige grappen, maar over de islam is hij terughoudend. “Het is al langer aan de gang dat je oppast als je dingen over de islam zegt. Dat heb ik echt al heel lang. Alleen ik ben natuurlijk niet echt een cabaretier. Ik denk dat ik er iets minder last van heb, dan als je echt dingen wil poneren in het theater. Maar ik zou er wel echt op passen“, zo vertelt de tv-ster.

 14. Anton schreef:

  Nog zo’n lafbek:

  2012: Gordon werd nabij de Dam door een groepje Marokkanen uitgemaakt voor onder meer ‘vuile kankerhomo’. “Ik hoorde dat geschreeuw achter me en kreeg ineens een beuk”, “Niet normaal meer zo hard.”

  De zanger ging naar de grond, maar had geluk. “Net op dat moment kwam er politie aan. Ik ben door het oog van de naald gekropen”, zegt Gordon, die geen aangifte deed. Hij had geen zin in ‘al die opwinding die er zou ontstaan’.

 15. Linke Vener schreef:

  Tjonge, ik wist zijn achternaam niet eens meer. Zeker verdrogen in mijn jeugd. Voor ons heet hij gewoon Jabba de Hutt. Zelfde walgelijke personage.

 16. Pieter schreef:

  Ik ben ook zo iemand met een niet gangbare geaardheid en verbaas me er steeds weer over dat het juist bn-ers met een niet gangbare geaardheid zijn die zo verschrikkelijk veel kwaad doen voor onze doelgroep. Ik noem een Claudia, Gordon, Mouthaan en de Leeuw maar kan nog wel even doorgaan, helaas

 17. Pieter schreef:

  Ik ben ook zo iemand met een niet gangbare geaardheid en verbaas me er steeds weer over dat het juist bn-ers met een niet gangbare geaardheid zijn die zo verschrikkelijk veel kwaad doen voor onze doelgroep. Ik noem een Claudia, Gordon, Mouthaan en de Leeuw maar kan nog wel even doorgaan, helaas…

 18. Lucie schreef:

  Er was een tijd dat PdL dol was op Sint en Piet. Maar toen hij 2 donkere kinderen adopteerde was dat afgelopen. Hoe dan? Die hele NPO hangt van hypocrieten aan elkaar. Het zijn de zgn NIMBY’s. Lekker multiculti lullen maar niet in mijn straatje.Hoeveel vluchtelingen hebben ze in huis genomen want ze stonden vooraan om ze welkom te heten. Ik walg van deze deugen.

 19. Lucie schreef:

  Er was een tijd dat PdL dol was op Sint en Piet. Maar toen hij 2 donkere kinderen adopteerde was dat afgelopen. Hoe dan? Die hele NPO hangt van hypocrieten aan elkaar. Het zijn de zgn NIMBY’s. Lekker multiculti lullen maar niet in mijn straatje.Hoeveel vluchtelingen hebben ze in huis genomen want ze stonden vooraan om ze welkom te heten. Ik walg van deze deugers.

 20. ted schreef:

  Wat u zegt, weet Paul de Leeuw ook allemaal wel. Maar in Hilversum is het dogma nou eenmaal dat de islam er gezellig bij hoort. En aangezien P zijn centjes op tv verdient doet hij gezellig mee. Dat er inmiddels wekelijks homoseksuelen het ziekenhuis ingetrapt worden in divers Nederland is voor Paul en Claudia slechts iets om te negeren.

 21. Jubbe Feenstra schreef:

  Helemaal met de schrijver eens. Kijk al sinds jaren niet meer naar Paul de Leeuw. Zijn houding is laf, wegkijkend. Net zo goed als al die anderen die zijn genoemd. Maar ja, dat is links. Gelukkig is extreem links in Duitsland op dezelfde toer aan het gaan als de AfD. Tja en dan wordt het toch wel moeilijk voor het linkse klootjesvolk.

 22. Geertje schreef:

  Het is altijd al een etterbak geweest Hij schuwde zelfs niet om grappen te maken over Urker vissers die net verdronken waren. Een misselijk zelfingenomen stuk vreten.
  Walgelijk dat al dat linkse volk, de rechten voor homo’s en vrouwen, waar tientallen jaren voor is gestreden,nu weer tot aan de grond laten afbreken.
  Vrouwenonderdrukking, kindhuwelijken, gedwongen vrouwenbesnijdenis, allemaal bijzaak, daar praten we niet over, we moeten iedere cultuur respecteren zoals die is….
  Jullie zijn allemaal lafaards, oftewel landverraders!

 23. Anita schreef:

  Ik heb die man nooit leuk gevonden. Hij vindt kennelijk leuk om gehandicapten belachelijk te maken. Vanaf die tijd heb ik nooit meer gekeken.ik vind dit zo zwak als mensen dat doen. Bah arrogante kwal is het.

 24. Anne schreef:

  Ik heb hem altijd al een kwal gevonden!!

 25. Gerritsen schreef:

  is dit het huidige niveau van nederland?

 26. Ik schreef:

  Wat een onzin verhaal, Paul de leeuw is een fantastische man!
  Racisme is en blijft verderfelijk. Blij dat ik voor liefde kies in plaats van haat!

 27. Jannes schreef:

  Beter laat dan nooit dat deze Jan tot inzicht is gekomen dat Paultje een nsb eikel is.
  Is al sinds eind jaren 80 bekend hoor.

 28. Richard Sorge schreef:

  – Edit: taalnazi. Gaarne oprotten, pronto! –

 29. Alex schreef:

  Stelletje hypocrieten, eigenlijk vinden jullie PAUL heel erg leuk mar schamen jullie je ervoor gotte gotte God. Hypocriete ellendelingen. Hij is geen racist. Hij heeft twee donkere zonen dus doe niet zo achterlijk joh

 30. Alex schreef:

  Hij maakt gehandicapten niet belachelijk hij heeft zelf een gehandicapte nichtje Margriet in de familie dus beter reacearch doen

 31. aart schreef:

  Oud nieuws. Dit fenomeen speelt al jaren. Het merendeel van de NPO-ers zijn voorspelbare politiek correcte trekpoppen. Het politiek correcte evangelie dood de satire en humor. Daarom zijn Paul de Leeuw en andere NPO-ers/artiesten karikaturen van zichzelf geworden. Zielige, sneue en humorloze wezens.

 32. hitje schreef:

  De arrogantie, als je leuk bent en het publiek omarmt je, dan menen dat je het volk mag vertellen hoe te denken.
  Hypocriter kan niet, Zwarte Piet spelen, twee donkere kinderen aannemen en dan tegen je eigen gespeelde rol zijn, wie deed dat ook E van Muiswinkel.

 33. H.H. Verveer schreef:

  Dhr. P. de Leeuw is een komiek, die in het eindstadium van zijn carriere verkeert; dat valt af te leiden op de manier waarop zijn programma’s even snel als ze gekomen zijn, weer van de buis verdwijnen en voorts dat hij steeds meer als tafelvulling bij allerlei quizzes optreedt. Bij BNNVARA eet hij “genadebrood” en is hij contractueel verplicht af en toe Wilders en Baudet af te zeiken. Met een jaar of wat horen we niets meer van dhr. P. de Leeuw en dat is maar het beste ook.

 34. Peter schreef:

  Oud en nieuw nsb’ers kunnen nog een voorbeeld nemen en nog heel veel leren van deze hypocriete linkse galbak.

 35. Gijs schreef:

  Paul de Leeuw ? Een walgelijke kwal. Dit was en is mijn mening sinds ik zijn eerste optreden zag en gaat niet veranderen.

 36. P.b schreef:

  Het een verschrikkellijke arrogante rot kwal

 37. a.v.kuijk schreef:

  Beste DAMES EN HEREN,deze reactie is uitsluitend voor U geschreven.Nog even en we worden verlost van dat soort mensen die door de npo in leven worden gehouden van onze belasting centen. Het tij zal keren,DEN HAAG,met het RUTTE AFVAL zal plaats maken voor de nieuwe politieke generatie,waarin “WEG MET DE LINKSE KLIEK PNO ers,dat zal voelen als 5 mei 1945.

 38. jan schreef:

  Hij geer goor dit zijn ras echte broodpooten.
  En allemaal verplicht lachen want pas op doe dit niet trap je op hun lange tenen en krijg je mot met het gooi en BN nl .

 39. Nino Meerts schreef:

  Leedvermaak allemaal,en Nederland is r dol op.
  Nino.

 40. W. Peters schreef:

  Ik heb die hele Paul de Leeuw nog nooit leuk gevonden. Hij denkt altijd leuk te zijn ten koste van anderen.

 41. W. Peters schreef:

  Leve Geert Wilders en de PVV! Over jaren krijgen zij gelijk met hun waarschuwingen voor de islamisering.

 42. Marien schreef:

  Ik heb Paul de Leeuw NOOIT gemogen. Ik houd niet van lieden die zich cabaretier noemen, maar eigenlijk drijven op leedvermaak. Als ik dan weer de reactie van Maria lees over dat jongetje wat door hem en Gordon belachelijk werd gemaakt, denk ik wel eens ‘waarom grijpt er geen hogere macht in zodat de Leeuw en Gordon ter plekke worden gestraft’. Verschrikkelijk, eigenlijk. En DIT soort mensen wil de Nederlanders dan de les lezen? De Nederlanders waar ze schamper over mogen doen dan natuurlijk, he?

 43. Sjaak uit Dordt schreef:

  Aan Jan Ottens,

  Eén langdurige staande ovatie.

 44. tiki schreef:

  Een ode aan deze schrijver.

  Trump & Wilders, Orban, Netanyahu zijn inderdaad de laatste bakens tegen onze overheersing.

  De vele Paul de Leeuwen zijn te arrogant & dom om dat te begrijpen.

 45. Jelle schreef:

  Wat mij al 29 jaar verbaasd is dat hij sinds 1990 carrière heeft kunnen maken met zijn (grap?),opmerking tegen een blind meisje wat een paard of pony had.
  Je kunt het zeker niet zien he? Toen was het voor mij al duidelijk. En zo verder en verder. Zegt toch ook iets over de gemiddelde kijker.

 46. Anne schreef:

  Jongens dames heren hou is op jullie doen nu precies het zelfde Paul moet weg ze kop er af dood ga buiten zitten de zon schijnt

 47. HenkM schreef:

  Paul is een topgozer. Dat hij soms wat voorzichtig is lijkt me meer dan logisch want hij is de 50 ook gepasseerd en dan gaat vanzelf de rem er een beetje op. Al dat geklaag van alle voorgaande schrijvers, incl. de briefschrijver, is zo jammer. Mensen veranderen en dus ook een mening.

 48. Maria schreef:

  Na die weerzinwekkende gebeurtenis met dat jongetje heb ik die galbak altijd vermeden: snel zappen als die plofkop weer op de tv was. Hij heeft namelijk nog een ander misselijk trekje: mensen tot op het bot beledigen en na protest roepen dat hij het niet zo bedoeld heeft.
  Dat deed hij vooral in de jaren dat hij populair was, lang geleden dus.
  Het heeft me altijd verbaasd hoe gemakkelijk hij er mee weg kwam én dácht te komen. Agressief en misselijkmakend mannetje.
  Heeft veel verziekt voor mensen, dat weet ik wel. En ten koste van kinderen en gehandicapten: dan ben je van het laagste allooi. Hij komt zichzelf nog wel tegen, want die wetmatigheid geldt voor iedereen!

 49. Paul schreef:

  Over hypocriet deugen gesproken:
  Prachtig antwoord op deugstudent.
  De moeite waard om helemaal uit te kijken:
  https://www.youtube.com/watch?v=tN9bu6CP318

 50. scherpschutter schreef:

  Als de moslims meer de baas worden dan ze nu al zijn, komt het moment steeds dichter bij dat Paul de Leeuw c.s. aan een touw komt te hangen. Jammer dat die sukkel dat nog steeds niet door heeft

 51. Gerard schreef:

  De islam is, tezamen met “das dritte Reich, het slechtste wat de wereld ooit heeft voortgebracht, alhoewel ze hebben wel kraanwagens

 52. Sjaak de Jongen schreef:

  Heb die de Leeuw altijd een lamzak gevonden. Uitermate links en dus vingers die krom staan van het graaien. Volstrekt gedegenereerd.

 53. Arthur schreef:

  Het wordt de hoogste tijd dat deze niets voorstellende graaier van het beeldscherm verdwijnt. Dit is werkelijk de meest onsympathieke schreeuwlelijk op de Nederlandse tv en nog groot verdiener ook. Typisch Vara

 54. Berend schreef:

  Paul de Leeuw in een zijn broek pissende oude vetzak, een laffe dikke man met een grote bek maar muisstil over de ellende vanuit de islam en de Marokkaanse gemeenschap. Hij moet zich diep schamen. In Amsterdam is de homo- en Jodenhaat serieus daar durft deze laffe vetzak niets aan te doen!

 55. matrix schreef:

  Het wordt tijd om een meldpunt op te richten: discriminatie autochtone nederlanders en het telkens onder de aandacht van alle politieke partijen te brengen. Ik denk dat we verbaasd zullen staan van het aantal meldingen.

 56. Dude awesome schreef:

  Deze homo gewoon overleveren aan moslims. Je hebt er meer aan als je hem kwijt bent. Is de bescherming niet waard.

 57. MM schreef:

  De hele NPOmpoep is vergeven van weg-met-ons homo’s!
  De hele zwik van mijn part affakkelen.
  De multikul idem.

 58. Jan Paparazzi schreef:

  De haat tegen Paul de Leeuw heb ik eigenlijk nooit begrepen. De irritatie over linkse moralisten zoals Freek de Jonge en Peter R. de Vries snap ik al te goed, maar Paul de Leeuw heb ik zelden betrapt op politieke uitlatingen of paternalisme.

 59. Bah!! schreef:

  Voir 56.Dude awesome:
  Aan jou overleveren dan maar… Jij weet er wel weg mee toch? Bah!!

 60. roos schreef:

  Vanaf dat deze vreselijke grapjas zijn grollen en grappen ten gehore bracht en op tv liet zien,heb ik hem verafschuwd.mijn kinderen verteld hoe ik over hem dacht,maar aan hen zelf overgelaten wat er mee te doen.Is gelukkig gebleken dat ik geweldige verstandige kinderen had en nog heb,hebben er nooit meer naar gekeken.

 61. Ivanho schreef:

  Paul de Leeuw, Eva Jinek, Erland Galjaard, Erik Mouthaan, Peter R. de Vries, Claudia de Breij, Femke Halsema, Jesse Klaver, Janine Abbring, Jeroen Pauw, Nadina Moussaid, Eelco Bosch van Rosenthal, Twan Huys, Erik van Muiswinkel, Arjen Lubach, Joshua Livestro, en zo nog honderden namen die Nederland verzieken.
  Een volk wat voor deze TIRANNEN zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht.
  Sta op, sta op, tegen de Eu, tegen de Immigratie, tegen de Islam.
  Voor Vrijheid, voor Nederland, voor de Toekomst van onze kinderen.

 62. Johanvs schreef:

  Hij moet zijn nummer blote jongens in het park maar eens opnieuw opnemen met een clip gemaakt in de schilderswijk of een of andere moslim wijk in Nederland

 63. DeOplossing schreef:

  Als een Leeuw ziek is
  Moet je hem een spuitje geven
  Bij deze, wil ik als eerste mijn donatie geven voor dat spuitje

 64. ZepZ schreef:

  PdL is een zakkenvuller die aan zijn eigen succes ten onder gaat. Samen met Vara en KRO die zijn werkwijze toejuichten en uitdroegen.
  Heel Medialand is ziek, eigenlijk.

 65. Astrid Paardekoper schreef:

  Ik hoop dat je dit alles lees en nog eens goed na denkt. Niet te lang want dan bungel je al aan een touw.

Reacties zijn gesloten.