Facebook Twitter rss
 
   
 

Eén gedachte over “Kinderdagverblijven geforceerd debiele maatregelen te nemen tegen valpartijen: ‘Sommige ouders zijn panisch’”

  1. Jay schreef:

    Logisch toch. Kinderdagverblijven zijn een soort kinderpension, een ballenbak, een parkeerplek. Iets waar je je kinderen even kaltstellt terwijl jij andere dingen doet, die je belangrijker vind dan je kind. Daardoor loop je al met latente schuldgevoelens rond, want je weet dat het fout is. Als je kind daar dan ook nog gewond kan raken, dan raak je helemaal overkookt van schuld, die dan vervolgens geprojecteerd wordt op de kinderdagverblijfmedewerkers.

    Ouders moeten hun kinderen zelf opvoeden, inclusief de ruimte geven om te vallen of anderszins gewond te raken. Een dagje per week ter socialisatie naar een kinderdagverblijf kan, maar meer dan dat en je weet dat je geen goede ouders bent. Dat knagende stemmetje heeft gelijk namelijk. En ergens weet je dat ook best.

    Nou snap ik ook wel dat de overheid hier de grootste boosdoener in is, door de kosten van 1 verdieners dusdanig op te laten lopen dat het alleen nog voor de rijkeren is weggelegd om op 1 salaris een familie te kunnen draaien, maar het is belangrijk dat iedereen hier zich tegen gaat keren, als we willen dat er verandering in komt.
    Zonder verandering in de overheid zullen ouders aangewezen blijven op kinderdagverblijven en hun kinderen defacto groepsgewijs laten opvoeden door vreemden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *