How Swedish education is destroyed by postmodern, social-constructivist philosophy.

 

“Postmodern, social-constructivist philosophy has been institutionalized in many Western countries’ school systems, and this has adversely affected educational quality.

This approach contends that knowledge and reality are subjectively constructed, which implies that knowledge cannot be transferred from teacher to student and that objectively measuring academic ability and achievement should not even be attempted.

Instead, students should be given freedom of choice in their learning and work independently to acquire supposedly general skills such as creativity and critical thinking, which are considered more durable than ‘facts’ arbitrarily arranged in core subjects.

Sweden has gone the farthest toward abandoning a knowledge-based core curriculum and a pedagogy in which students internalize and learn to apply knowledge under the teacher’s instruction and supervision.”

 

https://quillette.com/2018/09/18/post-truth-and-the-decline-of-swedish-education/

 

loading...
 
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF! https://www.getrevue.co/profile/tpook  
 

Of Lees Ook

 
Linkspammer 18 september 2018
 
 
 

Log in om te kunnen reageren

3 Comment
Istus 18 september 2018
|

@vladimir Nee, doodgaan aan LSD is nagenoeg onmogelijk. Je kan een vervelende trip hebben, en wat residual visuals ("blijven hangen"). Je kan er angsten aan overhouden als je een control freak bent helemaal. Maar meestal geeft het je een diepe ervaring die nieuwe inzichten geeft en een wekenlange kalmte daarna. On topic: het onderwijssysteem wat daar is wordt nu onderuit gehaald met een frame van Social constructs. Dat is maar een deel van de scholing. Het voornaamste is dat, zoals nog veel verder doorgevoerd in Finland, dat kinderen zichzelf leren ontdekken, hun talenten leren koesteren en ontwikkelen. Met als gevolg in Finland, zeer succesvolle studenten, ook op de unis. Uiteraard moet emporiache waarheidsvinding niet worden ondermijnd. Maar om dat te kunnen, zal je goed kritisch moeten leren denken. Feitjes leren heeft tegenwoordig bijna geen waarde meer. Alles draait om intuïtie, begrip, en kritisch denken/analyseren en dan weten wat je moet toepassen, althans, waar je dat kan vinden.

Vladimir 18 september 2018
|

Vroeger nam men zoiets als LSD, om tot zulke rare visioenen te komen. Kun je dood aan gaan.

Gysels A E 18 september 2018
|

De zweden zijn met voorsprong de lafste bevolking van het westen...voor zolang de inhaalbeweging van de rest nog niet is voltooid.