1. Huibert schreef:

  Wat gaat het partijkartel af als een gieter! Jochies als Jetten en Klaver gaan het erg moeilijk krijgen met hun holle ideologiepraat. Ik snap wel dat het kartel heel bang is voor Thierry!!

 2. Huibert schreef:

  Zal laster en ideologiedronkenschap het gaan winnen van de feiten? Blijft spannend. Het kartel is zeer bevlogen in laster en de media in eenzijdig informeren

 3. deugniet schreef:

  Kortom, niemand weet iets, kosten. uitkomst, opbrengst enz. Fijn toch, politici die niks weten, maar wel de rekening presenteren. Ik stem ( waarschijnlijk ) Baudet. Hij stelt in ieder geval zinnige vragen.

 4. Demon schreef:

  Goed van Baudet dat hij door blijft vragen.Het patroon wat we zien is namelijk dat dit soort belachelijke plannen veel meer gaan kosten dan begroot word.Dat is ook de reden dat er zo vaag gedaan word over de kostenberaming.Reken maar dat dit belachelijk veel gaat kosten.Zoals Baudet terecht zegt en die 50 miljard per jaar optelt tot 2030 .Dit hoort men niet graag 800 miljard.Als je kijkt naar het effect is dit niks nada.En wie gaat dat betalen ?

 5. Jan3883 schreef:

  Allemachtig wat een zooitje bij de (linkse) planbureaus.

  Ze praten over minder-/meerkosten t.o.v. een basisscenario. Die zijn tussen de 4-5 miljard.

  Terecht zegt Baudet dus: “Nu denken mensen en journalisten dat de HELE energietransitie ca. 4-5 miljard per jaar gaat kosten”. Dus denken veel mensen en (domme) journalisten: “: Dat valt toch wel mee”. Maar dit zijn de minder-/meerkosten.

  De hele transitie (basisscenario) gaat inderdaad misschien wel €1.000.000.000.000 (1.000 miljard) kosten. Verspreid over 30 jaar (2020-2050) = 33,33 mld per jaar +/- minder-/meerkosten van 5 mld.

  Dus de transitie gaat tussen de 30 mld (minderkosten) en 37 mld per jaar kosten!!

  Dit zijn dus extra belastingen op burgers en bedrijfsleven, onze belastingen gaan dus sterk omhoog. Dit terwijl alle overige kosten zoals gezondheidszorg ook gewoon door stijgen.

  De collectievelastendruk vanuit de overheid zal dus met 33-37 mld per jaar toenemen. Op een overheidsbegroting van ca. €280 mld.

  Echt die Linksen in NL (GroenLinks/D66/PvdA) maken Nederland nog economisch kapot met hun lastenverzwaringen!!

  Maar dat weten we al vanuit het verleden, dat linkse mensen slecht met financiën om kunnen gaan (Den Uyl).

  En het ergste is, dat die Linksen (GL/D66/PvdA-stemmers) wel lekker blijven doorgaan met online bestellen van producten uit China, hun hele huis staat er mee vol.
  China het meest vervuilende land (CO2 per eenheid BBP) ter wereld!! Terwijl deze Linksen ondertussen ons bedrijfsleven en burgers kapot belasten met milieubelastingen (33-35 mld per jaar).

  Vies smerig hypocriet links volk hebben we hier in Nederland.

 6. Leon schreef:

  Auw! Dat doet pijn!
  Toegeven dat je in feiten ongeveer 50 miljard wilt gaan uitgeven aan de energietransitie op kosten van de belastingbetalers!

  Well done Thierry!
  Geef ze van katoen!

 7. Niets is wat het lijkt schreef:

  CO2 is NIET de boosdoener, dat is al miljoenen jaren in de atmosfeer en in veel hogere concentraties dan nu.
  De aarde regelt via opname en afgifte door de oceanen het gehalte. NIET de mens.
  Zonder CO2 geen groen!! Waarom denk je dat de kassen extra (!) CO2 binnenhalen om de groei te stimuleren?
  Het is goed dat er een energietransitie komt, maar daarbij moet GAS (hoeft niet uit Groningen te komen) de hoofdrol spelen zolang we nog geen andere alternatieven hebben.
  Windmolens en zonneparken gaan ‘m niet worden voor een stabiele vraag gestuurde energielevering.

  Overal zet men juist in op gas, maar wat doet NL?
  Djiezusssss……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *