Organisatie: Kerstmarkt Brugge heet al 2 jaar ‘Wintermarkt’, omdat hij vóór Sinterklaas begint.

https://kw.knack.be/west-vlaanderen/nieuws/samenleving/commotie-rond-nieuwe-naam-voor-kerstmarkt-in-brugge/article-normal-345157.html

 
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF! https://www.getrevue.co/profile/tpook  
 

Of Lees Ook

 
Linkspammer 30 oktober 2018
 
 
 
 1. Richard Sorge schreef:

  Flauw smoesje, om Sinterklaas, en natuurlijk Zwarte Piet, er bij te slepen. De werkelijke reden is duidelijk genoeg: “Met de benaming Wintermarkt willen wij ons als Brugs Handelscentrum neutraler opstellen.”

  Nette mensen blijven beter weg bij zo een markt.

 2. Nick schreef:

  Ongeacht op welke datum je de kerstmarkt houdt, het blijft een kerstmarkt want anders was het gewoon markt.

  Wat betreft wintermarkt, winter associeer ik met sneeuw en sneeuw is wit dus racistisch, wintermarkt is gewoon een racismemarkt :-p

 3. Nick schreef:

  Trouwens, als de kerstmarkt voor Sinterklaas gehouden wordt dan klopt het niet dat ze het wintermarkt noemen want de winter begint pas ruim na Sinterklaas, ze zouden het dan herfstmarkt moeten noemen maar dat doen ze niet omdat kerst wel in de winter valt dus dat klopt dan ook niet, dan zouden ze alsnog een kerstmarkt moeten houden én dat is juist wat ze niet willen, echt schandalig. Uiteraard noemen ze ramadan ramadan en suikerfeest suikerfeest want dat is dan opeens divers en inclusief en is neutraliteit plots niet belangrijk meer. Het is ziekmakend!!

Reacties zijn gesloten.