SPD heeft goed idee: ‘Vervang Engelse voor Turkse les, dan kunnen kinderen hun buitenlandse klasgenootjes verstaan’,

Er is heftige discussie losgebarsten in Duitsland over een voorstel om op de basisschool Turkse, Poolse of Russische lessen te geven in plaats van de Engelse les. Politicus Tayfun Keltek (SPD), die ook voorzitter is van de integratie-adviesraad in deelstaat Noordrijn-Westfalen, lijkt het een uitstekend plan om de Engelse les af te schaffen. Maar hij hoeft niet op veel bijval te rekenen.

Leerlingen op de basisschool in Duitsland krijgen Engelse les. Tayfun Keltek (SPD) zou het niet onlogisch vinden om die lessen af te schaffen en ze te vervangen door een nieuwe taal, zo zegt hij in de Kölner Stadt-Anzeiger.

Het voorstel van Keltek komt na een eerder voorstel om de Engels lessen in het eerste en tweede leerjaar te vervangen door onder andere rekenen. Maar volgens Keltek zou dus ook in de latere jaren het Engels moeten wijken voor vooral het Turks, Pools of Russisch.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/3133533/ophef-in-duitsland-om-voorstel-vervang-engelse-les-door-turks

loading...
 
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF! https://www.getrevue.co/profile/tpook  
 

Of Lees Ook

 
Linkspammer 10 februari 2019
 
 
 
 1. c.kater schreef:

  lijkt me de omgekeerde wereld, maar ja komt dan ook uit de koker van de duitse pvda, dat zegt meer dan genoeg

 2. John uit mokum schreef:

  Dit gaat ook in Nederland gebeuren. Als D’66 of VVD, CDA, hun zin krijgen dan wordt het ook in Nederland ingevoerd. Staat me bij dat er in het verleden ook weleens werd besproken in de kamer.
  Maar aan de andere kant zitten ook wel weer voordelen van islamisering, want dat is het tenslotte, vrouwen weer thuis en mannen weer de baas.

 3. Gait schreef:

  Waarom dachten we dat er inmiddels entreetoetsen voor hoger onderwijs zijn in NL.! Ze, en dan met name onze allochtone medeburger, moest ook een ‘gelijkwaardige’ kans krijgen. Met verwoestende gevolgen, die we dagelijks op straat meekrijgen. De lidwoorden kunnen ze al niet juist meer toepassen!

 4. Nick schreef:

  Het houdt niet op, niet vanzelf.

 5. Eric schreef:

  tja de Turkjes horen ook echt nergens bij he..

  TOPOGRAFIE-LESSEN volg die lessen maar stelletje mongolen.. met 1 teentje in Europa.
  Maar helaas mogen zij zich geen Arabieren noemen.. AAAAAHHHhh
  En een EU die daar enorm op geilt..
  WELKOM..WIR SCHAFFEN DAS

 6. Zhen schreef:

  Laat ze maar naar het beloofde land van hun president Erdogan vertrekken. Daar kunnen ze Turks genoeg op scholen krijgen. Overigens integreren doe je niet met de taal waar je ouders je mee opvoeden en waar ze vandaan komen met hun roots. Dat is juist de omgekeerde wereld en een drang naar overheersen, maar dat zijn we inmiddels wel gewend van vele stereo nationaliteiten bezitters. Velen zitten hier slechts om te profiteren maar voelen zich hier niet thuis en willen dat anderen zich dan maar aan hen aanpassen en helaas zijn velen hier in de EU zo gestoord om daarin mee te gaan. Omgekeerd is het totaal ondenkbaar dat er bijvoorbeeld Duits of zo standaard in Turkije als taalles gegeven zou worden omdat men daar vindt dat men zich maar aan hun gewoontes en cultuur moeten aanpassen, zonder uitzondering.

 7. Toontje schreef:

  SPD: Op naar de nul zetels!

 8. Raymond schreef:

  20 maart en daarna 22 mei.

 9. Cassandra schreef:

  “They are coming. They are relentless. They will not stop until you are DEAD!”

Reacties zijn gesloten.