Grammy’s: Childish Gambino wint vier prijzen, ‘This is America’ uitgeroepen tot beste nummer.

”Dankzij het nummer This Is America is Childish Gambino de grote winnaar geworden van de Grammy’s, die in de nacht van zondag op maandag werden uitgereikt. De Amerikaanse rapper sleepte in totaal vier beeldjes in de wacht.

Het confronterende This Is America van Childish Gambino, artiestennaam van Donald Glover, won de prijzen voor het beste nummer van het jaar en de beste opname van het jaar (Record of the Year). Het is de eerste keer dat de eerstgenoemde prijs naar een rapnummer gaat. De clip van het nummer over politiegeweld en racisme in de Verenigde Staten werd eerder op zondag al geëerd als beste video.

De artiest zelf was niet aanwezig bij de uitreiking. Net als onder anderen Kendrick Lamar en Ariana Grande bleef hij weg uit protest tegen het in hun ogen gebrek aan waardering voor hiphop in het algemeen en rap in het bijzonder bij de meeste prestigieuze muziekprijzen.”

https://www.nu.nl/muziek/5735457/childish-gambino-grote-winnaar-en-afwezige-bij-uitreiking-grammys.html

loading...
 
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF! https://www.getrevue.co/profile/tpook  
 

Of Lees Ook

 
Link Spammer 11 februari 2019
 
 
 

Log in om te kunnen reageren

1 Comment
Cassandra 11 februari 2019
|

Maar natuurlijk. We moeten vooral Deugen tegenwoordig.