Wetenschap: Vrouwen tóch meest gelukkig in de keuken.

Stellen bij wie werk en inkomen op een traditionele manier verdeeld zijn, zijn het meest tevreden over hun relatie. Dat concludeert socioloog Niels Blom in zijn proefschrift, dat hij afgelopen vrijdag verdedigde aan de Radboud Universiteit.

Blom analyseerde voor zijn onderzoek vragenlijsten die waren ingevuld door ruim tienduizend heterostellen uit Nederland, Australië en het Verenigd Koninkrijk. De stellen, tussen de 24 en 65 jaar, werden tussen de een en vijftien jaar gevolgd en beantwoordden in die periode meerdere malen vragen over hun relatie, werk en inkomen.

advertentie
Uit de analyses bleek dat stellen een tikje minder tevreden werden over hun relatie wanneer de vrouw in de loop der tijd meer was gaan verdienen dan de man: het cijfer dat ze hun relatie gaven ging dan met 0,1 omlaag. Werd de man werkloos, dan ging er zelfs 0,25 punt af. Als echter niet de man, maar de vrouw werkloos werd, dan had dit geen gevolgen voor hoe tevreden haar partner was over de relatie. Wel werd de vrouw daar dan minder tevreden over.

https://www.volkskrant.nl/wetenschap/stellen-gelukkiger-als-man-kostwinner-is~b15583cd/

loading...
 
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF! https://www.getrevue.co/profile/tpook  
 

Of Lees Ook

 
Inzender 12 februari 2019
 
 
 

Log in om te kunnen reageren

4 Comment
fren 13 februari 2019
|

Wetenschap; pedofielen toch meest gelukkig met kinderen Wetenschap; automobilisten toch meest gelukkig met eigen auto. Wetenschap: milieuklagers hebben toch meeste warmte in huis met met CV op gas.

Eric 12 februari 2019
|

Nu zijn er die het op moeten vreten ..of die daar nu zo gelukkig van worden houden we maar buiten beschouwing..

Bart van Slooten 12 februari 2019
|

Tja, wetenschappelijke feiten en de emotie. Dat botst wel eens.

Jay 12 februari 2019
|

Gek zeg, dat zou betekenen dat alle voorgaande generaties vd mensheid wijzer waren dan de feministen van tegenwoordig..