Ontslagen man richt bloedbad aan in werkplaats.

In de Amerikaanse stad Aurora, zo’n 65 kilometer westelijk van Chicago, heeft een man zeker vijf mensen doodgeschoten. Zes mensen raakten gewond, onder wie vijf agenten. Dat maakte politiechef Kristen Ziman van Aurora vrijdagavond bekend. De schutter is gedood door de politie. Hij zou volgens de politie kort voor het bloedbad zijn ontslagen bij het bedrijf waar hij het bloedbad aanrichtte.

De schietpartij vond plaats in het gebouw van de fabriek Henry Pratt Co., waar kleppen gemaakt worden voor leidingen. De schutter kwam rond twee uur ’s middags (lokale tijd) binnengerend en begon direct om zich heen te schieten.

De dader is geïdentificeerd als de 45-jarige Gary Martin. Hij werkte al vijftien jaar voor het bedrijf en had volgens Ziman kort voor hij het bloedbad aanrichtte zijn ontslag gekregen. Of zijn ontslag het motief is, is niet bekend. Hij is eerder al eens veroordeeld voor zware mishandeling in de staat Mississippi.

https://www.ad.nl/buitenland/man-opent-na-ontslag-vuur-op-collega-s-zes-doden~afa81084/

loading...
 
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF! https://www.getrevue.co/profile/tpook  
 

Of Lees Ook

 
Link Spammer 16 februari 2019
 
 
 
 1. Frans Cobben schreef:

  De bedrijfsleiding moet eens goed naar zichzelf kijken!

 2. Raymond schreef:

  Want die man wachtte diepe armoede!!

 3. Cassandra schreef:

  Als het een blanke is, krijgen we gelijk een naam.

 4. Bart van Slooten schreef:

  @Cassandra
  “Als de politiechef een vrouw is krijgen we gelijk een naam.”

  Ik snap wel waar het vandaan komt, maar toch altijd voor de zekerheid even checken. Meneer ’45 year old’ Gary Martin is ‘zwart’.

 5. Cassandra schreef:

  Bedankt voor de correctie Bart, maar ik vergeleek het met “werkmisdrijven” door “verwarde mannen” wat “niets met terrorisme heeft te maken” waarbij we nooit een naam krijgen

Reacties zijn gesloten.