Japanse premier kan nominatie Trump voor Nobelprijs bevestigen noch ontkennen.

”Trump onthulde vrijdag zelf dat Abe hem vanwege zijn aanpak van Noord-Korea had genomineerd voor de prestigieuze onderscheiding. De Japanse oppositie heeft Abe in het parlement gevraagd om opheldering. ,,Het is het beleid van het Nobelcomité om de namen van genomineerden en degenen die hen hebben genomineerd vijftig jaar geheim te houden”, zei Abe volgens Japanse media. ,,Vanwege dat beleid wil ik niet reageren.’’

Bronnen rond de Japanse regering zeiden later tegen de krant Asahi Shimbun dat Washington daar zelf om had gevraagd. De VS zouden Japan ‘informeel’ hebben verzocht om Trump te nomineren voor de Vredesprijs. Volgens de Amerikaanse president heeft Abe hem zelfs een ‘prachtige kopie’ van de voordracht gestuurd. Op een tweede vraag over de nominatie reageerde Abe dat hij ‘nooit ontkend’ heeft Trump te hebben voorgedragen.

Hoewel de premier niet in detail wilde treden, was hij wel vol lof over zijn Amerikaanse collega. Trump heeft volgens Abe ‘op een daadkrachtige wijze gereageerd op de problemen rond de Noord-Koreaanse raketten en kernwapens’ en een ‘historische top’ gehouden met het land. De oppositie, bij monde van de democraat Yuichiro Tamaki, meent dat een nominatie van Trump een verkeerd signaal aan Noord-Korea afgeeft.”

https://www.ad.nl/buitenland/japanse-premier-zwijgt-over-nominatie-trump-voor-nobelprijs~a5c329fa/

loading...
 
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF! https://www.getrevue.co/profile/tpook  
 

Of Lees Ook

 
Link Spammer 18 februari 2019
 
 
 
 1. Bart van Zevenslooten schreef:

  Trump heeft dus in zijn enthousiasme (en scoringsgeilheid, maar wat had hij dit steuntje in de rug nodig) zijn eigen glazen ingegooid. Ook niet leuk van hem naar de Japanse premier toe.

  Persoonlijk denk ik en vind ik dat Trump die prijs meer verdient dan Obama. Die kreeg hem enkel omdat hij zwart was. Als hij hem na zijn 8 jaar in de Oval Office had gekregen was het geloofwaardiger geweest dan na een week of twee.

  Dat is niet racistisch van mij, dat was racistisch van het Nobel comité.

 2. Huibert schreef:

  Trump weiger associaties met de nobelprijs. Oorlogszuchtige Obama en tal van andere twijfelachtige figuren hebben deze prijs ontvangen. Het krijgen van deze prijs zou een smet zijn op Trumps blazoen.

  In het rijtje komen met Obama, dat moet je niet willen!

 3. Bart van Zevenslooten schreef:

  Huibert
  Precies zoals Ritchie Blackmore niets te zoeken heeft in de “Rock ‘n Roll Hall Of Fame”.

 4. Nick schreef:

  Onder obama ontstond isis en volgens obama zou de strijd generaties gaan duren en ja dan verdien je de nobelprijs. Trump heeft de strijd binnen no time gewonnen en ja dan ben je het probleem want dat moeten we blijkbaar niet willen met z’n allen, we moeten een eeuwige strijd willen met dagelijks onthoofdingsfilmpjes want dat breekt zo lekker de dag.

  Massapsychose!!

 5. Sjaak schreef:

  Sinds Obama de Nobelprijs voor de vrede kreeg 14 dagen na zijn inhuldiging als president, heeft deze prijs voor mij elke betekenis verloren. Het is een lachertje geworden.

Reacties zijn gesloten.