China gaat 1.171 nieuwe kolencentrales bouwen, maar D66 en co gaan er één sluiten, dus dat scheelt weer.

Chinese corporaties zijn van plan om maar liefst 1.171 nieuwe kolencentrales te bouwen. 80 procent van de centrales komt in China te staan, de rest in het buitenland. Op moment van schrijven zijn er zelfs al 471 Chinese kolencentrales in aanbouw, zo blijkt uit gegevens van de Global Coal Plant Tracker. 700 centrales staan in de planning.

https://www.energievergelijk.nl/nieuws/china-gaat-1171-nieuwe-kolencentrales-bouwen

loading...
 
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF! https://www.getrevue.co/profile/tpook  
 

Of Lees Ook

 
Inzender 13 maart 2019
 
 
 
 1. sjaak schreef:

  Besteed nou eens een habbekrats extra aan onderzoek en stop met dat obsessieve dure manier van terugdringen van co2. Moet je eens zien hoe dom dit is. Je bent toch geen Jetten?

 2. Yacub Nasr schreef:

  Waarom wordt dit nu niet van de daken geschreeuwd, waarop pakken de andere media en talkshows dit dan niet op? Is dit fake-nieuws? Ik heb niet die indruk, volgens mij gaat China gewoon zijn gang, maar worden wij hier helemaal gek gemaakt door de milieu hysterica.

 3. John schreef:

  De laatste peilingen (13-03-19):
  Groenlinks stijgt enorm naar aanloop van de verkiezingen.
  Snapt u het nog????

 4. Krankzinnig schreef:

  Volgens de hysterische klimaat fetishisten Rutte/Dijkhoff/Jetten/Segers/Buma/Asscher en Klaver is ons land gidsland dus die gaan er vanuit dat de Chinezen die centrales binnen de korste keren weer opdoeken.
  Toont natuurlijk ook glashelder aan dat we geregeerd worden door extreem domme ezels.

 5. Sjaak uit Dordt schreef:

  @ 3. John,

  Gisteren gevraagd, maar niemand stemt nog op de GL.

 6. Zhen schreef:

  Hoe harder groen links met de onbetaalbare plannen stijgt, des te dieper glijdt Nederland de armoede en het moeras in. We willen best allemaal een beter milieu maar dan wel tegen een betaalbare prijs en dan moet ook iedereen op deze planeet meedoen en dat gebeurd niet. Ook het slopen en verbranden van de longen van de aarde in de oerwouden moet dan stoppen en daar hoor je niemand over. Ook Nederland niet waar we meer bomen en bos omhakken dan aanplanten. Bomen en planten kunnen niet alles maar ze zijn wel belangrijk tegen CO2 en zijn ook onderdeel van een mooier leefmilieu dan overal betonkolossen en andere bebouwingen.

 7. Jan3883 schreef:

  195 jaar voorraad kolen.

  Logisch ook dat China dit doet: kolen zijn het meest voorradige fossiele brandstof die op de aarde aanwezig is.

  Zonder zoektocht naar nieuwe voorraden die er natuurlijk zijn, is de huidig bekende voorraad kolen genoeg voor 195 jaar energievoorziening.

  En relatief makkelijk te delven en daardoor relatief goedkoop.

  Dus de klimaatfascisten van Groenlinks/D66/PvdA kunnen doen wat ze willen, de rest van de wereld gaat door met kolen.

  Of gaan Groenlinks/D66/PvdA China CO2-importheffingen opleggen?? Daar hebben ze de ballen niet voor. Ze willen alleen NL’se bedrijfsleven en burgers kapot maken.

 8. Bas van Stapelberg schreef:

  Jan 3883 je vergeet consequent de grootste ellendelingen op te noemen namelijk VVD, ja VVD Jan.
  Oké het onderwerp. Wat Nederland doet heeft helemaal geen zin het is zelfs geen druppel op een gloeiende plaat.
  Neem alleen al dat achterlijke electrische rijden, wat een onzin en verspilling. Je krijgt tegenwoordig van je werkgever amper de tijd om je schoenveters te knopen en dan zou je met je auto van de baas even een half uur mogen staan bij zo Fastnet oplaadstation.
  Ik heb er trouwens nog nooit een wagen zien staan. Zo eindelijk opgeladen kun je weer 200 km rijden en niet te hard anders is je batterijtje leeg. Richt je dan op waterstof.
  Wil je wat nuttigs doen had je die oplichters van de KLM aan moeten pakken. De bende van dikke Leo die in de zakenseat van Ajax zijn lul uit zijn broek lacht. Die 800 miljoen van de hardwerkende Nederlander gaat allemaal naar de lachende aandeelhouders.
  Dus die vreselijke luchtvaart aanpakken maar nee dan kijk brilsmurf Mark even de andere kant op.
  De commerciële scheepvaart met hun vervuilende diesels.
  Trouwens China bouwt er ook 250 grote luchthavens bij.
  Klimaatverandering houd je niet tegen en klimaatverandering komt niet door de mens maar door het kantelen van het magnetisch veld. Zoek en gij zult vinden.
  Ben benieuwd trouwens wat TU heeft gedaan met de elektrische auto’s die zij in 1978 al had staan bij de faculteit materiaalkunde en mechanische techniek?

 9. Huibert schreef:

  Vandaag in het nieuws: ouders kunnen geen tandartskosten meer voor zichzelf en de kinderen betalen dus gaan maar niet meer.
  Maar de Groene Khmer moet en zal haar fata-morgana najagen ongeacht de kosten voor het volk.
  Tot ook wij Venezuela zijn.

 10. Fliperdeflap schreef:

  John schreef:
  De laatste peilingen (13-03-19):
  Groenlinks stijgt enorm naar aanloop van de verkiezingen.
  Snapt u het nog????

  Ik niet!. Geldt hetzelfde voor de uitslag van een bevolkingsonderzoek, wat stelt dat de NL burgers, steeds meer ‘vertrouwen hebben’ in overheidsinstellingen of semi instellingen. Als die uitslagen geen ‘nepnieuws’ zijn , ben ik een WC-borstel op afroep. En ja, die kiezer? Niet zo’n bijdehand diertje, op een paar enkele uitgezonderd.

 11. jokobo schreef:

  De lucht en de wind houden geen rekening met grenzen. Je kunt de gevolgen van vervuilde lucht van anderen landen die zich nergens iets van aantrekken bij de grenzen in de lucht niet tegenhouden. En hoe groot is het apenland Nederland nou in vergelijking met China, Rusland, Frankrijk en Spanje. Een speldenknop op de wereldkaart. Wereldwijd oplossen, anders heeft het geen zin. Dat gebeurt dus nooit in dit systeem.

 12. gait schreef:

  Dit intellectuele deel hebben ze vergeten in te bouwen in de software van Robbie. Die begrijpt dit (nog?) niet!

 13. fren schreef:

  Nederland is veel te klein…

  wij hoeven geen klimaatmaatregelen te treffen omdat het totaal niets uitmaakt op wereldschaal.

  Maar moet je eens zien welke nederlanders als edje nijpels en die jesse klaver heel veel geld binnenharken met hun loze kletspraatjes.

 14. john schreef:

  Hallo kan iemand mij vertellen waar het Amazoneregenwoud is gebleven.Een gebied zo groot als Frankrijk is weg,ook regent het er niet meer.Dat betekent dat het nog sneller verdwijnt en wel door bosbranden.Niemand hoor je erover,ook niet dat grote stukken gebruikt worden om er een vrucht te telen voor de veganisten.Maar wij moeten minder vlees eten.Als het had gebleven zoals het was had het gezeik allemaal niet nodig geweest.

Reacties zijn gesloten.