Oud-NPO 1-baas: Uniek presentatietalent Matthijs van Nieuwkerk is zijn exorbitant topsalaris dubbel en dwars waard.

Ton F. van Dijk, voormalig baas van NPO 1 en Omroepman van het Jaar 2007, vindt de continue ophef over het salaris van Matthijs van Nieuwkerk onbegrijpelijk. De NPO 1-ster is zijn salaris dubbel en dwars waard. Dat zegt hij in een column bij HP/DeTijd. De Wereld Draait Door is buitengewoon uniek, meent Van Dijk. Nergens ter wereld scoort een ‘dagelijkse talkshow over échte cultuur (schrijvers en dichters), échte muziek en échte wetenschap’ zo goed, benadrukt hij. (…) DWDD is publieke televisie van het allerhoogste niveau, vervolgt hij. “En wie wil weten hoe dat komt, kan niet anders concluderen dat dit vooral het gevolg is van het unieke presentatietalent van Matthijs. Een tweede Van Nieuwkerk is er niet.”

https://www.mediacourant.nl/2019/03/oud-npo-1-baas-pleit-voor-behoud-salaris-matthijs/

loading...
 
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF! https://www.getrevue.co/profile/tpook  
 

Of Lees Ook

 
Link Spammer 14 maart 2019
 
 
 
 1. sjaak schreef:

  Blegh.

  Nee Nieuwkerk is één van de grootste ripoffs voor het nederlandse volk. Wij betalen er namelijk voor.

  Als een andere jolige presentator met dwdd was begonnen was die zogenaamd ‘onvervangbaar goed’. Grote onzin natuurlijk. Wie trapt hier nou in?

 2. sjaak schreef:

  Ik bedacht me presentator is een te groot woord voor deze man. Wat dacht je van:

  praatpersoon
  fosiele druktemaker
  Jolige joker
  blije banaan
  ..

 3. Peter Roest schreef:

  De verpleegster die zich dood werkt in een verzorgingstehuis is het waard niet die Amsterdamse over het paard getilde wegkijker.
  Wat een misselijk stuk vreten die Van Dijk.
  Ze zijn hier in dit landje helemaal doorgeslagen.
  Dit land is ziek.

 4. de belastingbetaler schreef:

  Nieuwkerk is goed in t oplezen van de, door redactie geschreven, autocue. En verder maakt deze commerciele show vooral reclame voor boeken, platen/CD, NPO programma’s enzovoort

 5. de belastingbetaler schreef:

  Ton van Dijk zit in het OKO (Ons kent ons) clubje en vindt een beloning van vele tonnen p/j daarom terecht. Nieuwkerk heeft een 5- halvedaagse werkweek, wordt daarbij gratis gevoed, gelaafd, gekapt en gekleed

 6. de belastingbetaler schreef:

  en die 5 halve dagen per week zijn er slechts 8 a 9 maanden per jaar

 7. Fliperdeflap schreef:

  Voor mensen, met een iQ, hoger dan hun schoenmaat, moet deze man een ‘onbekende’ zijn. Want je bent toch wel erg leeg in je bovenkamer, als je naar dit soort van geneuzel, zoals DWDD gaat zitten kijken. Kijk liever voor de 1000ste keer naar the A-team, of Al Bundy en CS.

  En dat zeg nogal wat, vindt u dat ook?

 8. c.kater schreef:

  kwa gebazel past hij in het profiel linksch neuzelaar. kun je gewoon overslaan is nl “vruchteloos gel*l” weetnie wat de goegemeente in hem ziet, maar als ze er vrolijk van worden vooruit dan maar…

 9. Klemens von Metternich schreef:

  Lieve Ton. Ik zal proberen geduldig te blijven. De uniekheid van Matthijs doet hier helemaal niet ter zake. Niet in het minst. We hebben in de beschaafdemensenwereld namelijk met elkaar afgesproken dat mensen die in het publieke domein werkzaam zijn niet méér geld mogen verdienen dan de premier. Hoe uniek en getalenteerd ze ook mogen zijn. Het zou simpelweg niet uit te leggen zijn aan degenen die dat salaris moeten betalen, de belastingbetalers (kijk maar eens uit je raampje, misschien zie je er één). In tegenstelling tot tv-bobo’s als jij die al hun hele leven van belastinggeld leven vinden wij beschaafde mensen het een pervers idee dat een narcistische presentator die drie dagen per week werkt en die bij héél veel mensen braakneigingen opwekt méér geld zou verdienen dan onze premier.

 10. Sjaak uit Dordt schreef:

  Dat is belastinggeld en ik kijk er nooit naar.
  Dus elke euro is wat mij betreft te veel besteed aan die man.

 11. joop schreef:

  Laffe Eus (want durft niks over Erdo te zeggen) komt reclame maken voor zijn boekje en programma, de Krabbeetjes over hun schilderijen hobby…en ga zo maar door. allemaal echte cultuur? en wie bepaalt wat echte muziek is? Van Dijk: een non-wetenschapper die weet wat echte wetenschap is

 12. Mariëtte van Beijnen-Swelsen schreef:

  Wat mij in DWDD van Matthijs van Nieuwkerk stoort is zijn uitstraling in het geloof dat alleen zijn zienswijze de juiste zou zijn. Andersdenkenden worden afgekraakt, belachelijk gemaakt of genegeerd. Ik vind hem te eenzijdig en hij kan bedreigend en intimideren overkomen zeker als ik zelf wat schrijf. Naar mijn mening is zijn salaris nu al veel te hoog,en als nou ook nog blijkt dat Matthijs d.m.v. schijnconstructies zijn inkomen vehoogt, dan vind ik het terecht dat minister Slob hier een stokje voor gaat steken. Mocht Mattijs naar de commerciële omroepen gaan, wel het zei zo, let it be.

 13. jan schreef:

  ‘Een tweede Van Nieuwkerk is er niet.’ Nee zeg.

Reacties zijn gesloten.