Politie gaat handhaven: schooldirecteuren mogen geen kinderen meer helpen oversteken.

Het verkeer rond twee Gorcumse basisscholen is zó druk, dat de schooldirecteuren zich dagelijks in een geel hesje hijsen om de leerlingen veilig naar binnen te loodsen. Dat gaat al enkele jaren goed, maar het mag eigenlijk niet. De politie heeft aangekondigd te gaan handhaven.

Al sinds de opening van de brede school aan de Stalkaarsen in de zomer van 2016 houden ouders, leerlingen en het personeel regelmatig hun hart vast in de spitsuren. De twee directeuren hijsen zich daarom dagelijks in een geel hesje om de leerlingen veilig door de stoet auto’s te loodsen.
(…)
Dat hij en zijn collega van school Samen Onderweg dagelijks het verkeer regelen, ziet de politie sinds tweeënhalf jaar door de vingers. Tot nu. Van Doorn: ,,‘We gaan handhaven’

https://www.ad.nl/rivierenland/schooldirecteuren-in-gorinchem-mogen-kinderen-niet-meer-helpen-oversteken~a5e9ea33/

loading...
 
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF! https://www.getrevue.co/profile/tpook  
 

Of Lees Ook

 
Link Spammer 15 maart 2019
 
 
 
 1. gait schreef:

  Dit handhaven is natuurlijk nog altijd een stuk eenvoudiger dan integer aangiftes opnemen en het echte uitschot oppakken. Wat een helden!

 2. sjaak schreef:

  Mooi zo! Nu moeten de ouders het gaan doen. Ga je een directeur toch niet mee opzadelen. Schande hoe het onderwijs vak zo achteloos mee om wordt gegaan.

 3. Peter Roest schreef:

  Dit is breaking news. De politie gaat handhaven, jaaaaa mensen de politie gaat handhaven. Dit moet met vette letters op de voorpagina van iedere krant. ‘De politie gaat handhaven.

 4. tvbeuningen schreef:

  Als die handhavers dan meteen het verkeer regelen is dit probleem ook weer opgelost.

 5. jokobo schreef:

  Maar als het winter wordt of regent dan blijven ze lekker in de auto zitten of komen niet opdagen ‘prioriteit’ roepen ze dan. Dan hangen ze in een of andere Chinees of shoarma tent.

 6. Lampoe schreef:

  en gaat er dan op de wegmisbruikers gehandhaafd worden ,of nemen ze de taken van de directeuren over op de openbare weg wat mij erg noodzakelijk lijkt i.v.m. de verkeerd situatie, duidelijkheid is weer ver te zoeken

 7. Bart van Zevenslooten schreef:

  Is eigen rechter spelen, hè. De politie heeft toch al zo weinig redenen om trots op zichzelf te zijn, gaan die directeuren ook nog es een beetje onder hun duiven schieten.

  De politie en OM hebben het eigenlijk veel te druk met optreden tegen mensen die eigen rechter spelen. Dan snap ik die 16.00+ aangiftes op de plank ook.

 8. Lodewijk schreef:

  Laatste nieuws in de wandelgangen van Den Haag is dat er in het onderwijs een ontslaggolf zit aan te komen. Wat nou tekort?
  Binnenkort in het landelijke nieuws u krijgt van mij de primeur.
  In Fryslân zijn de eerste alweer ontslagen.

Reacties zijn gesloten.