zondag 19 mei 2019 18:32
 
 
 

NPO wil publieke zenders tóch niet reclamevrij maken.

De NPO en alle omroepen vragen minister Slob (Media) de publieke zenders tóch niet reclamevrij te maken. Dat staat in een brief aan het ministerie van OCW, in het bezit van deze krant. Eerder gingen in Hilversum vingers op om de aanwezigheid van STER-spotjes juist gefaseerd af te bouwen, maar de angst bestaat dat de overheid dit niet financieel wil compenseren.

Een aanleiding voor de brief aan Slob, ondertekend door NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman en Arjan Lock van het College van Omroepen (CVO), is een recent onderzoek van bureau GFK. Daaruit blijkt dat een meerderheid van tv-kijkend Nederland geen enkele moeite heeft met de aanwezigheid van reclame. ,,De uitkomsten hebben de NPO en de omroepen verrast’’, is te lezen in de brief.

https://www.ad.nl/show/publieke-omroep-wil-toch-geen-reclamevrije-zenders~afecf08f/

 
Link Spammer, 16 maart 2019  
 
 
 
|  
 
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF! https://www.getrevue.co/profile/tpook  
 
loading...
 
 
   

Log in om te kunnen reageren

4 Comment
wf 17 maart 2019
|

Reclame inkomsten lopen terug omdat er steeds minder mensen kijken. Dit "compenseren" vanuit Den Haag is de wereld op z'n kop! De bijdragen uit Den Haag moeten juist aangepast worden aan het teruglopende aantal kijkers. De NPO krijgt via de belasting een substantieel en gegarandeerd bedraag van _elke_ Nederlander, ook van de grote meerderheid die zo verstandig is om helemaal niet naar de propaganda van de NPO te kijken, of zelfs helemaal geen TV meer kijkt. Commerciële zenders moeten daarmee concurreren, terwijl zij alleen geld kunnen vragen aan mensen die daadwerkelijk kijkers zijn.

Robby 16 maart 2019
|

Ik wacht op de dag dat de subsidiekraan uit den haag dicht gaat maar dat zal nog wel even duren vanwege de staatspropaganda die ze uitzendt Maar de cijfers lopen terug en de jeugd kijkt al lang niet meer dus er is nog hoop

Richard Sorge 16 maart 2019
|

Uit de verrassing bij de Staatsomroep blijkt wel hoe goed ze tv-kijkend Nederland kennen. Ze mogen wel uitkijken daar in Hilversum, bij een volgend onderzoek zou zo maar kunnen blijken dat de steeds verder teruglopende kijkcijfers niet aan een overdaad van reclame, maar aan de voortdurend linkse propaganda te wijten is.

Nick 16 maart 2019
|

Links is zo hypocriet als de hel en levensgevaarlijk.