‘Filosofen’ universiteit Groningen willen prof. Paul Cliteur no-platformen, want FvD = ‘fout’ dus censuur.

“Filosofiestudenten en -docenten zijn verbolgen dat prominent FvD’er Paul Cliteur is gevraagd om te spreken tijdens de Nacht van de Filosofie. Hij zou geen podium moeten krijgen.

Martin Lenz, hoofd van de vakgroep geschiedenis van de filosofie, zegt dat hij het gesprek niet uit de weg wil gaan, maar juist gaande wil krijgen. Zondag schreef hij in meer dan duizend woorden zijn beklag over de uitnodiging aan Cliteur.

Hij noemt Cliteur een ‘propagandist’ en twijfelt openlijk aan de feitelijke basis waar Cliteur zijn meningen over religieus terrorisme op baseert. ‘Mensen als Cliteur… Ze beweren op heel redelijke wijze, heel belachelijke dingen. Moeten we zulke sprekers een podium geven?’

Volgens Lenz staat het bieden van een podium gelijk aan het ondersteunen van de controversiële standpunten.”

https://www.ukrant.nl/filosofen-boos-over-komst-paul-cliteur/

https://handlingideas.blog/2019/03/24/on-giving-propagandists-a-platform/?fbclid=IwAR0-fOvoRwzEGmSblmKgmHQvsrIxSDi8XyrZxq1MTROP1XFxgPEE31Tgqv0

loading...
 
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF! https://www.getrevue.co/profile/tpook  
 

Of Lees Ook

 
Linkspammer 26 maart 2019
 
 
 

Log in om te kunnen reageren

15 Comment
Jan jansen 27 maart 2019
|

Censuur = censuur. Zonder open debat, treedt de duisternis in .........

W. Peters 27 maart 2019
|

En maar zeggen dat er geen linkse indoctrinatie in de onderwijsinstellingen plaatsvindt.

J.C. Verhage 26 maart 2019
|

W.F. Hermans heeft eens een leuk boekje geschreven met als titel: Onder Professoren. Die meneer Martin Lenz past wel in dat sfeertje van gestaalde kaders van de Rote Armee.

Bart van Zevenslooten 26 maart 2019
|

"...en twijfelt openlijk aan de feitelijke basis waar Cliteur zijn meningen over religieus terrorisme op baseert." Lees de Koran eens godverdomme!!! Stop eens met Cherry picken, stuk onbenul, aanfluiting van wetenschap dat je er bent.

Maarten 26 maart 2019
|

Cliteur gaat gewoon spreken in Groningen. Een enkele filosoof vindt het een slecht idee. Nou en? Diversiteit aan ideeën betekent dat zo'n man ook zijn mening mag geven. Storm in een glas water.

Marien 26 maart 2019
|

Wat bezopen, zeg... daar in Groningen. HEEL eng allemaal die censuur. Heel stalinistisch. Dat is een Stalin aanhanger of die man geilt op Kim jung un. Ook zo lekker democratisch. Nederland is al aardig op weg. Al die linkse zooi collaboreert met de islamitische vijand. Want dat islamieten onze cultuur in een groot percentage niet moeten, zou voor iedereen duidelijk moeten zijn. Als je dan toch je eigen volk gaat lopen bashen, nou, daar vind ik wel wat van. HEEL eng die linkse kliek.

Walschap 26 maart 2019
|

Diversiteit aan ideeën is een van de fundamenten van de academische vrijheid. Dat die academische vrijheden onderdruk staan is wel duidelijk blijkt ook hier weer. Nederland kennis land kan het wel vergeten als dit soort mensen het zou liggen.

Peike Ochterop 26 maart 2019
|

Er zijn weinig intelligenter en feitelijker redenerende mensen dan Cliteur. Er zijn echter talloze inhoudsloze, reflexmatige zombies ‘op links’. Ook hier weer geen onderbouwing. Maar wel die misselijkmakende ‘vanzelfsprekendheid’ van hun gelijk. Tevens komt vanuit die regressief linkse club telkens weer het ge-initieerde geweld. Zuiver oorzaak-gevolg trekken is duidelijk niet voor iedereen weggelegd. Marxisme is de dood voor de welwillende individu die in vrijheid met anderen wil leven. De linkse synagoge en kerk zijn het kwaad. De EU is het zelfde systeem achter een ander masker. De mens die zich verzet tegen deze verschillende vormen van ‘religieuze’ terreur en deze abjecte psychologische dictatuur...is moreel op het enig juiste pad.

Sjuul 26 maart 2019
|

Cliteur is geweldig! Zie hier ook in nl heeft de academische linkse kliek geen goed verhaal en moet overgaan op uitsluiterij.

Hubert de Strooyer 26 maart 2019
|

Waar is de tijd dat Homme Wedman nog liedjes zong en het socialisme vooral met een glimlach en een ferme handdruk werd beleden. Je bekeek een bron, nog een en nog een en waagde dan iets te stellen. Maar de mens bij de bron weghouden, dan gaat het mis. Schande.

CDM 26 maart 2019
|

Ik ruik een enorme geitenwolkensokkenwalm.

Yacub Nasr 26 maart 2019
|

Waren we blij dat die marxist Ger Groot eindelijk in Groningen was opgelost, komen die marxisten, die censuristen weer met nieuwe domme zogenaamde intellectuele blokkades. Dat Cliteur niet zo briljant overkomt met de promotie van Baudet is geen sterk argument om hem te weren.

Frans Cobben 26 maart 2019
|

Lang leve de academische vrijheid onder het Marxisme in Nederland.

Cassandra 26 maart 2019
|

Dat heeft geschiedenis gestudeerd en weet de bron van islamterrorisme niet??

hh zimmermann 26 maart 2019
|

onthouden verkeerde of andere mening aan studenten is natuurlijk ook een filosofie.je kunt je ook afvragen waar ben je bang voor.1000woorden omdit uit te leggen?