Somaliërs vluchten voor de Brexit.

Het vooruitzicht van de Brexit doet steeds meer Somaliërs besluiten terug te keren naar Nederland, waar ze vervolgens aankloppen bij de daklozenopvang. In Tilburg merken ze dat bij Traverse. ,,Ze hebben niet nagedacht waar ze gaan wonen of hoe ze hun brood gaan verdienen en verwachten dan dat wij ze helpen. Dat gaat niet gebeuren”, zegt directeur Harry Crielaars in een uitzending van Een Vandaag. (…) Tilburg kende rond de eeuwwisseling een grote Somalische gemeenschap. Veel van hen namen de wijk naar Groot-Brittannië, waar ze zich als ondernemers kansrijker achtten dan in het bureaucratischer Nederland. Zo’n 40.000 Somaliërs hebben een Nederlands paspoort. Meer dan de helft verblijft nog in Groot-Brittannië. Er zou ‘angst en onzekerheid’ onder hen heersen. ,,Voordat we eruit worden gegooid nemen we zelf maar de stap”, zegt een Somalische.

https://www.ad.nl/tilburg/brexit-somaliers-kloppen-in-tilburg-vergeefs-bij-de-daklozenopvang-aan~a1e0e71b/

loading...
 
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF! https://www.getrevue.co/profile/tpook  
 

Of Lees Ook

 
Inzender 26 maart 2019
 
 
 

Log in om te kunnen reageren

17 Comment
W. Peters 27 maart 2019
|

Ja natuurlijk, kom maar weer naar Nederland. Nog meer kosten, nog meer islamisering. Er zal ze wel weer geen strobreed in de weg worden gelegd.

emilia 27 maart 2019
|

Laten we nu niet op de zaken vooruit lopen. Wellicht zitten er veel tandartsen, architecten en neurochirurgen tussen. Die hebben we net nodig. Kunnen zo aan de slag hier.

Roos 27 maart 2019
|

Zolang het nieuws is zullen de "autoriteiten" nee zeggen tegen opnemen van deze mensen. Maar na verloop van tijd zul je zien dat het geruisloos toch door zal gaan. De MSM weet heel goed dit onder de pet te houden en het grote publiek onwetend te laten. Zo gaat het al decennia lang.

H.H. Verveer 26 maart 2019
|

Voor zover we ze niet weigeren vanwege hun nog steeds Nederlandse paspoort, allemaal onderbrengen op een hele grote boot en ik denk daarbij aan de "Rotterdam", het gratis verstrekken van ongelimiteerde hoeveelheden qat en dan, voordat ze het in de gaten hebben, linea recta retour naar Somalië.

Jeroen. 26 maart 2019
|

Als ze zich ondernemers noemen dan bedoelen ze misschien de quat handel en kind/vrouwenhandel. Naast een uitkering want hun "Tilburgse gemeenschap" teert voor VIJFENZEVENTIG % op een bijstandsuitkering. Er zijn kerels bij die al vanaf hun twaalfde quat kauwen en nooit hebben gewerkt.

Jan A 26 maart 2019
|

Als het ondernemers zijn kunnen die toch terug naar Somalië om in hun land te ondernemen en op te bouwen

Anita de boer 26 maart 2019
|

Hahaha, Die Somaliërs zijn zo gewend dat zij in de watten worden gelegd en allerlei rechten kunnen doen gelden dat het in hun bruine koppie niet eens opkwam dat je als nederlands burger juist niet wordt tegengehouden. Dat profiteren ging slechts op toen zij met een smoesje dat zij moeten vluchten helemaal in nederland terecht kwamen en niet in afrikaanse buurlanden. Het leven van economische uitvreters gaat niet over altijd over rozen. Ben benieuwd of zij in de groep van 70% werklozen terecht komen of dat zij daadwerkelijk iets gaan bijdragen. Maar het begint al fout met verwachten dat onze overheid hen een huis met miele gaat geven. Weer ..

Van Dickhoudt Plancken 26 maart 2019
|

"Ze hebben niet nagedacht waar ze gaan wonen" Ik stel voor: Somalië.

Ernst Oosters 26 maart 2019
|

Het kan verkeren: 2012 De gemeente Tilburg is blij met het qatverbod dat het kabinet in de maak heeft. In de Somalische gemeenschap echter wordt al een uittocht voorzien naar Engeland, waar het roesmiddel nog wel is toegestaan.

Cassandra 26 maart 2019
|

@Nick Foei! Je gebruikte "sinterklaas"!

Cassandra 26 maart 2019
|

Hij gebruikte het woord "ondernemers" -- hoe komt hij daar nou bij?

tvbeuningen 26 maart 2019
|

Dat gaat niet gebeuren..? Somalische gezinnen met kinderen zegt hij wel ‘topprioriteit’ te verlenen door ze onder te brengen in een hotel of bij familie. Och ja...

Nick 26 maart 2019
|

Vluchtelingen uit groot-britanië, straks komen ze over zee aan dobberen. Wat is er toch een ongelofelijke puinhoop van gemaakt dankzij het weggeven van paspoorten als pepernoten tijdens sinterklaas. De drang tot zelfvernietiging is hemeltergend, de westerse massa gedraagt zich als een zelfmoordsekte. Voor mij onverklaarbaar.

Sjaak uit Dordt 26 maart 2019
|

Het zijn nu Nederlanders en geen vluchtelingen, dus kunnen ze achteraan sluiten. Ze hebben de fout gemaakt om te verhuizen naar BG omdat ze daar meer kansen hadden (!). Zo zie je maar geen vluchtelingen maar profiteurs.

Zhen 26 maart 2019
|

Het wordt tijd dat we voor alles als dat geen huizen beschikbaar hebben maar gewoon tenten, boomhutten en wooncontainers zonder een uitzicht te bieden op een normale woning , minstens zo lang, totdat een ieder van ons eigen volk wel een woning heeft en niet decennia lang op groeiende wachtlijsten wordt gepropt !

Yacub Nasr 26 maart 2019
|

Kunnen wij nu eens eindelijk stoppen om iedere Somalier of welke gelukszoeker dan ook een Nederlands paspoort te geven. Wat zijn we toch een stelletje klojo's dat we dit maar blijven accepteren, omdat er toevallig regels zijn opgesteld. Trump kan ook een verdrag opzeggen, wij dus ook.

Krankzinnig 26 maart 2019
|

Die hoeven helemaal niet na te denken over waar ze gaan wonen en werken, die krijgen standaard voorrang voor een huurwoning en hebben binnen een paar dagen een uitkering in dit totaal verziekte land.