Longread

Cybercharlatan Rian van Hoaxbroek verwoest leven van sukkelende Twentse multimiljonair Gerard Sanderink.

4 April 2019 15:09

We deelden het afgelopen jaar al de nodige berichten over onze favoriete cybercharlatan Rian van Rijbroek. Uit een artikel van de Volkskrant blijkt nu dat Rian niet alleen carrières en reputaties sloopt, ook complete mensenlevens verwoest Rian in een oogwenk. Momenteel heeft ze Twentse multimiljonair Gerard Sanderink stevig in de Tang:

De Twentse multimiljonair Gerard Sanderink, topman van ict-bedrijf Centric en het beursgenoteerde bouwbedrijf Oranjewoud en verantwoordelijk voor 16.000 werknemers en een omzet van 2,5 miljard, loopt woensdag de rechtbank in Almelo binnen. Hij doet laconiek over de rechtszaak waarvoor hij zich moet melden. Zijn voormalig geliefde Brigitte van Egten, ook werkzaam in zijn bedrijven, heeft hem aangeklaagd vanwege smaad en laster. Vervelende zaak? Ach, zegt Sanderink, en maakt een wegwerpgebaar. ‘Ik doe bijna alleen maar vervelende zaken.’ En vervelend is het momenteel in de top van zijn imperium. Recent vertrokken al twee topmannen.

[…] Over de rol van Van Rijbroek wil Sanderink weinig zeggen. Al erkent hij dat hij de vrouw heeft ingehuurd om onderzoek te doen. Boekenonderzoek, zegt hij later desgevraagd op de gang. Want ze is niet alleen een technisch expert, aldus Sanderink. ‘Ze heeft van heel veel dingen verstand’. Zijn advocaat noemt tijdens het kort geding alle kritische berichten in de media over Van Rijbroek ‘pure stemmingmakerij’.

[…] Van Rijbroek is overigens recent benoemd tot penningmeester van de nieuwe stichting Technology & Cybersecurity Gerard Sanderink. In deze stichting zal het hele vermogen van Sanderink na diens overlijden terechtkomen.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/cybercharlatan-van-rijbroek-stort-bedrijven-van-twentse-ondernemer-sanderink-in-bestuurlijke-chaos~b6541d3b/


 
True managed webspace

Lees ook deze artikelen

Centric-topman beschuldigt opnieuw ex in ‘bizarre mail’, zijn advocaten stappen per direct op.

Centric verliest aanbesteding AFM aan concurrent onder leiding van topmanager die ‘vanwege Rian van Rijbroek’ bij Centric opstapte.

Steeds minder mensen vertrouwen IT-boer Centric na komst ‘cybercharlatan’ Rian van Rijbroek.

Rian van Rijbroek had veel aan te merken op Centric-deal met De Nederlandsche Bank.

Centric-topman Gerard Sanderink: Ik moet me verantwoorden bij De Nederlandsche Bank door mijn ex.

IT-dienstverlener Centric: ‘Nepnieuws is als wapen ingezet ten aanzien van Rian van Rijbroek’.

‘Leegloop’ bij IT-bedrijf Centric door Rian van Rijbroek-gate.

Weer top-problemen bij Gerard Sanderink’s Centric: Financieel directeur weg en beoogd topman cybersecurity ziet er toch maar vanaf.

Rian van Rijbroek ‘geeft input aan securitytak Centric’.

Rian van Rijbroek kreeg steun van ‘politieman Richard’ van ‘de digitale recherche’ Politie Oost-Brabant.

‘Cybercharlatan’ Rian van Rijbroek liet spoor van boze ondernemers achter zich die ze had ‘geholpen’.

Gerard Sanderink rectificeert door beschuldigingen in media te herhalen, Gerard Sanderink moet ex-vriendin nu twee ton betalen.

Weer hoge manager weg bij Centric na vertrouwensbreuk, ‘terug te voeren op betrokkenheid Van Rijbroek’.

Gehele bestuur exit bij ICT-reus Centric na zware clash over Rian van Rijbroeks nieuwe cyber-charlatan divisie, bedrijf zonder bestuur verder.

Van Rijbroek Saga XIV: Steenrijke Centric-topman Sanderink moet rectificeren, maar plaatst nieuw betoog over zaak ex-geliefde.

Gerard Sanderink’s Centric krijgt cybersecurity divisie, Rian van Rijbroek gaat voor input zorgen.

De puinhopen van cybercharlatan Rian van Rijbroek #372.

Miljardair Gerard Sanderink: ‘Rian van Rijbroek heeft goed boek geschreven, over cybersecurity weet zij van de hoed en de rand’.

TPO Podcast