Duitse kwaliteitskrant Die Welt: ‘Hitler begon politieke carrière bij extreem-links’.

loading...
 
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF! https://www.getrevue.co/profile/tpook  
 

Of Lees Ook

 
Linkspammer 15 april 2019
 
 
 

Log in om te kunnen reageren

17 Comment
J.A. Kapteyn 16 april 2019
|

Veel open deuren hierboven. Plakken van etiketten is een menselijke ondeugd. Maar wel logisch, want het maakt het leven zo eenvoudig. Nadenken en nuanceren hoeft niet meer. Duidelijk is: IEDERE overtuiging die het individu ondergeschikt wil maken aan Het Systeem is verwerpelijk. Hoe die overtuiging ook wordt genoemd. Jammer genoeg is de mens een kuddedier die "ergens bij wil horen" en dus geneigd is mee te lopen met de gangbare mores. Daarbij gepushed door sociale controle, want ohwee als je niet deugt...

Walschap 16 april 2019
|

Een van de gemeenschappelijke kenmerken van communisme, democratisch socialisme, fascisme en islam is dat het massa ideologieen zijn. Massa ideologieen stellen dat alles te danken is aan de ideologie, indivialiteit is onderworpen aan de massa, de kudde geest. Dwingenelarij is een ander kenmerk van een massa ideologie, die over kan gaan in een dictatuur en ook vaak gebeurd is door de geschiedenis heen.

Frans Cobben 15 april 2019
|

Vergelijk de sociaal-democraat Hendrik de Man, die ging samenwerken met Duitse nationaal-socialisten.

binnenstebuiten 15 april 2019
|

@µ Ik wil het best met je eens zijn, ware het niet dat de doctrine aan de kant die zichzelf links noemt ondertussen de vorm van een religie heeft aangenomen. Zoals het niets verandert als je een blanke witte noemt, een neger zwarte, een allochtoon iemand met een migratieachtergrond, helpt het miet iemand die zichzelf links noemt, of socialist, niet als zodanig te benoemen. Ik houd er niet van mensen in hokjes te stoppen, maar ook niet door mensen in een hokje gestopt te worden.

CDM 15 april 2019
|

@Jan Jansen Ik ben het met je eens, maar ik verdedig links niet. Dat is niet naïef. Ik heb een hekel aan het links-rechts denken en het hokjesdenken.

Bart van Zevenslooten 15 april 2019
|

Ik vergat hun beider voorliefde voor gemaskerde knokploegen in de straten die met vernielingen en mishandelingen ,mensen tot ander gedrag proberen te bewegen. Bijvoorbeeld om de naam van een café of de inhoud van een bakkersvitrine. Of omdat de eigenaar tot 'de verkeerde groep' behoort.

Jan jansen 15 april 2019
|

@CDM : uw standpunt is dodelijk naïef. Verduidelijking : een 'rechtse' persoonlijke diktator is best te verdrijven, een 'links' totalitair systeem, kan alleen ten onder gaan, en iedereen meesleuren. Het is juist "links" dat de werkelijkheid wil ontkennen, en daarmee weer ruimte schept voor hun totalitaire destruktie. Armoede, destruktie, geweld, [ burger ]-oorlogen, enz. Het is geen politiek spelletje ......

Bart van Zevenslooten 15 april 2019
|

Nationaal socialisme deelt alle karateristieken met Socialisme. Alleen zijn de vrienden/vijanden nu de Ariërs/Joden ipv de arbeiders/zelfstandigen. Beide stromingen verwerpen het individu. Die dient ondergeschikt te zijn aan de (wil van de) groep. En volkomen afhankelijk, als het even kan. En die wil wordt altijd verwoord door een handjevol dikzakken bovenin. De Grote Man wordt actief gepropageerd door een overheidsnieuwsvoorziening. Vrije pers is hen immers een gruwel in het oog. De Ideologie wordt ontleend aan één of twee boeken, die De Waarheid met grote W bevatten. Kritiek daarop is gelijk aan heiligschennis (de overenkomsten met een religie zijn niet toevallig). Punten vallen te scoren door subversieve elementen aan te geven, hoe naaster tot je hoe meer punten. Eventuele politieke tegenstanders worden voor publieke tribunalen gezet waar men desnoods het Woordenboek verkracht om maar tot een veroordeling te kunnen komen. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Nationaal Socialisme met niets te vergelijken? Laat naar je kijken. Dat zeggen alleen mensen die het volkomen ontbreekt aan zelfinzicht. Die denken; "dat zou ik nooit kunnen, dat zou ik nooit doen".

CDM 15 april 2019
|

@Jan Jansen Mee eens. Maar ik hou niet zo van het gepolariseer tussen links en rechts. Tendens tegenwoordig is helaas links, zodat velen die wat genuanceerder denken als rechts worden weggezet. Of erger als nazi, racist of fascist. Die kwalificaties gelden alleen voor beide extreme kanten.

Jan Jansen 15 april 2019
|

@CDM : - door een oorlogs-economie op te zetten : m.b.v. corporatisme; is links. - door een gelijk-geschakelde maatschappij op te zetten; is links. Elk totalitarisme is links.

CDM 15 april 2019
|

Het begon links om de enorme economische problemen op te lossen. En dat deed ie. Maar toen werd Hitler zelf een heel groot probleem en ging ie Europa in. Met een vreselijke holocaust tot gevolg. Onzinnig om dit links of rechts te noemen.

Ben 15 april 2019
|

Het klopt dat nationaal socialisme als fascistische beweging linkse trekken had, maar het is links noch rechts. Het stond op zichzelf. Sowieso moeten de termen links en rechts slechts op economie worden betrokken. Alle andere etiketten zijn afleiding van het feitelijke en deel van framing.

Sjuul 15 april 2019
|

1 testiculaar Hitler, groots mislukkeling, had zijn kampf nooit zo desastreus ver gekomen zonder linkse ideologische praatjes.

Jan Jansen 15 april 2019
|

Aanvulling : het socialisme heeft - bewezen in de geschiedenis - nog nooit iets opgebouwd; alleen uitgezogen en vernietigd. Heden : zie : Venezuela.

Jan Jansen 15 april 2019
|

Klopt. Hitler begon links en bleef links. "Wir sind Sozialisten !" krijste hij. Nazional-Sozialismus was links. Das Europäische Vierte Reich was links. En werkte ook samen met de islam. Dat "EU"-konstrukt is links. Internationaal-socialisme / globalisme, is links. Haalt de islam naar binnen. Elk totalitarisme is links. Same old shit. Same destruction, every time.

jan a 15 april 2019
|

De waarheid is hard voor links

Sjaak uit Dordt 15 april 2019
|

Dit doet zeer op links. En dat is goed.