zondag 19 mei 2019 18:40
 
 
 

Turken willen dat Haagse slijterij sluit wegens ‘Rumi’-wodka, Afghaanse eigenaar doet alles wat hij maar wil in dit vrije land.

Op zijn 13de vluchtte hij vanuit het streng islamitische Afghanistan naar het vrije Nederland. Om nu, 23 jaar later, hier in Den Haag bedreigd te worden door ‘gekken’ uit de moslimgemeenschap die eisen dat hij onmiddellijk stopt met de verkoop van wodka onder de naam ‘Rumi’.

Het speelt eigenlijk al zeven weken, vertelt hij in zijn winkel in de Haagse Papestraat. Een conservatieve columnist in Turkije pikt het niet dat Ofran Badakhshani het waagde om sterke drank te verkopen die gekoppeld was aan Jalal ad-Din Rumi, een in de Oosterse wereld bewonderde dichter uit de 13de eeuw.

Ofran besloot er geen ruchtbaarheid aan te geven. ,,Dat waait wel weer over, dacht ik. Maar het ging van kwaad tot erger. Ik kreeg haatmails en werd bezocht in de winkel door Turks sprekende mannen die mij vernietigend aankeken. Maar gisteren was de maat vol, nadat de burgemeester van de Turkse stad waar Rumi is begraven, aan de Nederlandse regering vroeg om mijn winkel onmiddellijk te sluiten. En om mijn drankvoorraad te vernietigen.’’

https://www.ad.nl/den-haag/turken-dringen-aan-op-sluiting-haagse-slijterij-om-verkoop-wodka-rumi-ik-zwicht-niet-voor-intimidatie~a0c6cfab/

 
Linkspammer, 19 april 2019  
 
 
 
|  
 
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF! https://www.getrevue.co/profile/tpook  
 
loading...
 
 
   

Log in om te kunnen reageren

3 Comment
Gerrie 19 april 2019
|

Ik snap niet waarom die Turken hier nog willen wonen.

Jan 71 19 april 2019
|

Och die burgemeester luistert toch wel naar die Turken. iets met veiligheid en zoiets

Vladimir 19 april 2019
|

Er ontgaat die burgermeester maar weinig