zondag 19 mei 2019 18:54
 
 
 

Islamisten hebben nog niet gewonnen in Indonesië.

“Er zijn twee potentiële tegenpolen voor het oprukkende islamfundamentalisme en dat zijn enerzijds Islam Nusantara uit Indonesië en het zou anderzijds een ‘verlichte’ westerse (Europese) islam kunnen worden. De kans dat die vernieuwde, moderne islam uit het Verre Oosten komt, lijkt nochtans groter dan dat hij in het Westen zal ontluiken.

Islam Nusantara is de gematigde islam, vermengd met Javaanse spiritualiteit, die sinds de 16de eeuw de islambeleving in de Indonesische archipel kenmerkt. Maar die tolerante islam wordt geleidelijk verdrongen door een wahabo-salafistische ideologie: een politieke islam, gereduceerd tot zijn meest archaïsche en obscurantistische variant, geïmporteerd uit het Midden-Oosten. In die mate dat een opstoot van islamextremisme de verkiezingen van de voorbije week in Indonesië is gaan domineren (zie Doorbraak van 8 februari 2019).”

https://doorbraak.be/de-islamisten-hebben-nog-niet-gewonnen/

 
Linkspammer, 24 april 2019  
 
 
 
|  
 
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF! https://www.getrevue.co/profile/tpook  
 
loading...
 
 
   

Log in om te kunnen reageren

2 Comment
Von Wiet 25 april 2019
|

  De kans dat de islamisten winnen in Nederland acht ik groter.

Kuipert 24 april 2019
|

Wat waren die linksen trots op indonesië. Zie je wel gematigd kan, zeiden ze. Na lang lang zoeken konden ze iets vinden wat eventjes goed gaat. Altijd weer een wassen neus. Nee Islam is niet als christendom. De achteruitgaande kracht is veel sterker. Duidelijk toch?