maandag 20 mei 2019 20:58
 
 
 

VVD en Groenlinks gaan ineens sharia-huwelijken aanpakken.

Wie een sharia-huwelijk aangaat of daaraan meewerkt, moet worden beboet als niet eerst een officieel huwelijk voor de wet is afgesloten. VVD en GroenLinks komen vandaag met een wetsvoorstel om dat te regelen. (…) Nu is het zo dat alleen de religieus leider die zo’n huwelijk sluit kan worden beboet, maar dat werkt in de praktijk onvoldoende vinden de indieners van het wetsvoorstel. Van Wijngaarden: ,,Door ook de echtelieden zelf of de getuigen te beboeten, hopen we dat mensen beter nadenken voordat ze dit doen. De wet is er voor iedereen. We kunnen niet toestaan dat er parallelle samenlevingen zijn in Nederland waarin vrouwen rechteloos zijn.’’

https://www.ad.nl/politiek/boete-of-celstraf-bij-sharia-huwelijk~aff2525e/

 
Link Spammer, 24 april 2019  
 
 
 
|  
 
SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF! https://www.getrevue.co/profile/tpook  
 
loading...
 
 
   

Log in om te kunnen reageren

6 Comment
Kuipert 24 april 2019
|

Groenlinks, ja hoor. Wie gelooft dat nog. Altijd er alles aan doen dat de integratie mislukt en dan nu doen alsof ze voor mensenrechten zijn. Ja doei!

JFU 24 april 2019
|

Komt dus niets van ....de verkiezingen komen, dus liegen ze er weer flink op los. Daarna gaat alles weer zoals het nu gaat, langzaam naar de ondergang van onze cultuur. Een democratie zijn we allang niet meer.

Gerrie 24 april 2019
|

Er was ooit een wetsvoorstel ingediend om 'in het buienland gesloten kindhuwelijken' in Nederland te ontbinden. Bijna het hele kartel was tegen. Voelen ze de hete adem van het FvD in de nek?

Jan 71 24 april 2019
|

Iets met verkiezingen

lampoe 24 april 2019
|

zullen wel weer van die niets betekende boetes worden, zodat er gewoon volhard kan worden in het onwettelijke gedrag

Cool Pete 24 april 2019
|

Nu opeens; gebeurt al decennia. Schijn-oplossing : voorkomt of verbiedt sharia-huwelijken niet. Verkiezings-tijd : misleiding : vandaar.