ThePostOnline

Klimaathysterici Extinction Rebellion gaan alsnog Amsterdam lamleggen, ondanks verbod burgemeester

4 October 2019 19:55

 

Reactie brief burgemeester Halsema verbiedt klimaatactie Rebel Without Borders – opstand voor het leven – De actie van Extinction Rebellion die gewoon door zal gaan, geldt nu officieel als burgerlijke ongehoorzaamheid – Meer dan duizend rebellen worden maandagochtend bij de Stadhouderskade verwacht – Extinction Rebellion is voorbereid op elk mogelijk scenario en principieel geweldloos.

De afgelopen maanden heeft Extinction Rebellion in binnen en buitenland burgers uitgenodigd voor Rebel Without Border – Opstand voor het Leven. Meer dan 100 events zijn georganiseerd waarin burgers in aanraking kwamen met Extinction Rebellion. Minstens 1000 mensen hebben meegewerkt aan de organisatie van de vreedzame blokkade van de Stadhouderskade vanaf 7 oktober.

Het besluit van Burgemeester Halsema om de actie te verbieden verandert niets aan de plannen van Extinction Rebellion maar maakt de actie wel officieel tot burgerlijke ongehoorzaamheid. ‘Voor ons verandert er niks. Wij gebruiken burgerlijke ongehoorzaamheid om de overheid te dwingen iets aan het klimaat te doen’, zegt woordvoerder Ernst Jan Kuiper, ‘Wij verhinderen geen nooduitgangen en hulpdiensten kunnen uitwijken naar andere wegen, dat is bij de marathon van Amsterdam op dit weggedeelte ook gedaan.’ Extinction Rebellion is een brede burgerbeweging die zich inzet voor de klimaatactie die we nu nodig hebben. De beweging is principieel geweldloos.

De overheid heeft traditioneel een sociaal contract met haar burgers. Zij beschermt haar burgers en de burgers houden zich aan de wetten en regels die de overheid stelt. Omdat de huidige regering niet genoeg doet om verregaande klimaatverandering te voorkomen is dat sociaal contract verbroken. Extinction Rebellion roept burgers op om geweldloze burgerlijke ongehoorzaamheid te plegen totdat de regering haar verantwoordelijkheid weer neemt te beginnen op Maandag 7 oktober voor het Rijksmuseum. Daar zal de beweging de Stadhouderskade blokkeren totdat de de regering haar verantwoordelijkheid neemt.

Extinction Rebellion wil dat de regering:

WEES EERLIJK over de klimaatcrisis en de ecologische ramp die ons voortbestaan bedreigen. Maak mensen bewust van de noodzaak voor grootschalige verandering.

DOE WAT NODIG IS om biodiversiteitsverlies te stoppen en verminder de uitstoot van broeikasgassen naar netto nul in 2025. Doe dit op een rechtvaardige manier.

LAAT BURGERS BESLISSEN over een rechtvaardige transitie door het oprichten van een Burgerberaad dat een leidende rol speelt in de besluitvorming.

Om deze doelen te bereiken zal de Stadhouderskade voor onbepaalde tijd geblokkeerd worden totdat de regering toezegt deze wensen te vervullen.

Lees ook: Extinction Rebellion gaat belangrijke verkeersader Amsterdam platleggen, desnoods weken lang.

Lees ook: https://tpo.nl/2019/10/04/hysterische-klimaatactivisten-extinction-rebellion-mogen-van-femke-halsema-niet-020-lamleggen/

 


 
True managed webspace

Lees ook deze artikelen

WOLVEN IN DRENTHE ZIJN BUITENAARDSE WEZENS: ‘HUN DNA IS RADICAAL ANDERS’

TIJDREIZENDE FIETS IN GRONINGEN: POELESTRAAT BLIJKT PORTAAL NAAR HET VERLEDEN

BABY MET GOUDEN TANDEN GEBOREN, ARTSEN GESCHOKT

BLOEDDORSTIGE KABOUTERS ONTVOEREN DIEREN UIT ASIEL IN GRONINGEN

BIZARRE METRO-ERVARING: Twee jongens via metropoortjes in ‘ander universum’ terechtgekomen

MYSTERIEUZE VERDWIJNING IN UTRECHT: Studente beleeft introductiedagen in jaren zeventig

SCHOKKEND: MAN VERDWIJNT IN PARALLEL UNIVERSUM TIJDENS BUNGEEJUMPEN

KLM Boeing 747 Sint Maarten

PLANE PORN

ART: SERGEY VINOGRADOV

MORGAN FREEMAN

THIS IS NOT MORGAN FREEMAN…

Pieter Omtzigt

‘CDA ZONDER PIETER OMTZIGT GEDECIMEERD, PROBEERT NU ZETELS TE SPROKKELEN’

Ruben uit Seahorse Parents

RUBEN (M) IS ZWANGER, THE MOTIONPICTURE

Mona Keijzer

PREMIER MONA KEIJZER (BBB)?

Beatrix van Oranje op de Groene Draeck

RTL ”’NIEUWS”’: FOUT HOUT OP EEN BOOTJE VAN DE ORANJES, STOP DE PERSEN!

Sonja van den Ende

POETINS NUTTIGE NEDERLANDSE IDOOT!

Pieter Omtzigt

PIETER OMTZIGT: ‘BOEK MET CDA IS DICHT’

Pieter Omtzigt

PIETER OMTZIGT HEEFT ‘VEEL MOOIS TE VIEREN’

obesitas

OZEMPIC: AFVALLEN DOOR ZELFMOORD?

TPO Podcast