ThePostOnline

‘De hoofddoek is het opzichtige teken van een achterlijk, obscurantistisch en seksistisch begrip van de Koran’

25 October 2019 13:02

 

Vertaald met behulp van Google Translate.

“Ons land wordt al dertig jaar verscheurd door het debat over het dragen van de hoofddoek. Hoofddoek dragende vrouwen zijn steeds talrijker omdat de invloed van extremistische predikers erg sterk is. Het daarom een serieus onderwerp. Er worden veel dingen gezegd. Maar veel van deze dingen kloppen niet.

Wij, ​​Fransen, islamitische Fransen, humanisten, progressieven en feministen, vinden het belangrijk ons publiekelijk uit te spreken.

Het is de hoogste tijd dat onze landgenoten weten dat het dragen van de hoofddoek niet unaniem wordt geaccepteerd onder ‘de’ moslims. Het hoort niet bij aanbidding, in tegenstelling tot het vasten van de Ramadan of de vijf dagelijkse gebeden. Het is geen ‘religieus teken’, omdat islam alle materiële fetisjisme veroordeelt. Islam leeft in het hart, niet op het hoofd. Bovendien, ‘de’ moslim bestaat niet. Er zijn moslims, praktijken, interpretaties en overtuigingen. Deze verdeeldheid en tegenstellingen bestaan ​​al sinds de zevende eeuw.

Wij, de ondertekenaars van deze tekst, bevestigen luid en duidelijk dat het dragen van de hoofddoek het opzichtige teken is van een achterlijk, obscurantistisch en seksistisch begrip van de Koran. Vrouwen versluieren betekent hun aanwezigheid in de openbare ruimte stigmatiseren. Het maakt minderwaardige burgers van ze, toegewezen aan de schandalige identiteit die ‘ondergeschikt is aan het veronderstelde verlangen van mensen’. En dat terwijl ons prachtige land juist worstelt om een ​​grotere gelijkheid tussen de seksen te bereiken. Het seksisme en de demonisering van het lichaam van vrouwen zijn in strijd met onze idealen.

Het is de hoofddoek die vrouwen stigmatiseert. Het is jammer dat orthodoxe moslimvrouwen die geobsedeerd zijn door het lichaam van vrouwen menen op te komen voor alle ‘moslims’.

Echte moslimvrouwen dragen de sluier en hoofddoek niet. De moslimvrouwen die een hoofddoek dragen baseren zich op een patriarchale en valse letterlijke lezing van de Koran. Dit zijn de moslimvrouwen (en moslimmannen) die weigeren het geloof te begrijpen, die weigeren het geloof te combineren met het uitoefenen van kritisch denken.

Sommige moslims willen door het dragen van de hoofddoek de islam liever bevestigen in het paradigma van de zevende eeuw, dat van de Arabische woestijn, op een wijze die nergens in de Koran staat. Deze moslims hechten zoveel belang aan dit seksistische accessoire dat in de oudheid is gecreëerd dat ze er bijna een 6e pijler van de islam van hebben gemaakt.

Deze moslims zijn geen echte moslims en zullen dat ook nooit zijn. Het zijn alleen maar moslims die door hun vertoon zichtbaarder zijn dan de anderen.

We besloten om onze stem te laten horen omdat gebeurtenissen ons dwingen onze verantwoordelijkheid te nemen. We kunnen niet langer gedesillusioneerd op afstand blijven van een debat dat zo belangrijk is. Wij geloven dat het onze plicht is om al onze landgenoten te laten weten dat het dragen de hoofddoek wordt betwist, zelfs binnen de officiële Soennitische juridische scholen.

Dus steun de Fransen en Franse moslims die vechten tegen deze verschrikkelijke, meer dan 30 jaar oude neoconservatieve golf uit de Perzische Golflanden. Verwar deze orthodoxe moslims die seksisme bepleiten door de hoofddoek te dragen, en veel meer uitdragen dan de islamitische identiteit, niet met alle moslims.”

 

https://www.marianne.net/debattons/tribunes/le-voile-est-sexiste-et-obscurantiste-l-appel-de-101-musulmanes-de-france

 

Lees ook: Linkse Fransen & 101 moslims slopen hoofddoek in links tijdschrift: ‘De islamitische sluier is seksistisch en obscurantistisch, achterlijke uitleg van Koran’

 

[In het Frans is het woord voor ‘hoofddoek’ het algemene woord ‘le voile’ wat letterlijk ‘sluier’ betekent. In dit geval gaat het specifiek over de hoofddoek, maar het spreekt voor zich dat nog conservatievere gebruiken van de sluier (van hijab tot burka) er eveneens mee worden bedoeld. Wel kan ook ‘foulard musulman’ worden gebruikt voor ‘hoofddoek’, dit betekent letterlijk ‘doek voor moslims’.]

 


 
True managed webspace

Lees ook deze artikelen

WOLVEN IN DRENTHE ZIJN BUITENAARDSE WEZENS: ‘HUN DNA IS RADICAAL ANDERS’

TIJDREIZENDE FIETS IN GRONINGEN: POELESTRAAT BLIJKT PORTAAL NAAR HET VERLEDEN

BABY MET GOUDEN TANDEN GEBOREN, ARTSEN GESCHOKT

BLOEDDORSTIGE KABOUTERS ONTVOEREN DIEREN UIT ASIEL IN GRONINGEN

BIZARRE METRO-ERVARING: Twee jongens via metropoortjes in ‘ander universum’ terechtgekomen

MYSTERIEUZE VERDWIJNING IN UTRECHT: Studente beleeft introductiedagen in jaren zeventig

SCHOKKEND: MAN VERDWIJNT IN PARALLEL UNIVERSUM TIJDENS BUNGEEJUMPEN

KLM Boeing 747 Sint Maarten

PLANE PORN

ART: SERGEY VINOGRADOV

MORGAN FREEMAN

THIS IS NOT MORGAN FREEMAN…

Pieter Omtzigt

‘CDA ZONDER PIETER OMTZIGT GEDECIMEERD, PROBEERT NU ZETELS TE SPROKKELEN’

Ruben uit Seahorse Parents

RUBEN (M) IS ZWANGER, THE MOTIONPICTURE

Mona Keijzer

PREMIER MONA KEIJZER (BBB)?

Beatrix van Oranje op de Groene Draeck

RTL ”’NIEUWS”’: FOUT HOUT OP EEN BOOTJE VAN DE ORANJES, STOP DE PERSEN!

Sonja van den Ende

POETINS NUTTIGE NEDERLANDSE IDOOT!

Pieter Omtzigt

PIETER OMTZIGT: ‘BOEK MET CDA IS DICHT’

Pieter Omtzigt

PIETER OMTZIGT HEEFT ‘VEEL MOOIS TE VIEREN’

obesitas

OZEMPIC: AFVALLEN DOOR ZELFMOORD?

TPO Podcast