Nederlandse start-up Mosa Meat, maker van eerste kweekvlees hamburger, scoort investeerders
9 January 2020
16:51
“Nutreco en de Amerikaanse ondernemer Chris Sacca investeren een onbekend bedrag in het kweekvlees-startup Mosa Mea van Mark Post en Peter Verstrate. Nutreco en Mosa Meat hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten. De producent van kweekvlees krijgt toegang tot kennis over de productieprocessen van Nutreco. Het bedrijf uit Boxmeer krijgt in ruil voor de samenwerking een onbekend belang in Mosa Meat. Nutreco ziet de investering als een kans om op grote schaal op een zeer duurzame en diervriendelijke manier vlees te produceren, stelt topman Rob Koremans.”
Mosa Meat is a cultured meat start-up based in Maastricht, The Netherlands. Our team, including Chief Scientific Officer Professor Mark Post, and Chief Operational Officer Peter Verstrate created the world’s first cultured hamburger – that is, real meat grown directly from animal cells rather than raising and slaughtering an animal. Having proven the concept, we launched Mosa Meat (a spin-out from Maastricht University) to develop commercial products and introduce them to the market. Our mission and driving motivation is to revolutionise the way we produce meat so that we can satisfy soaring demand with meat products that are healthier, better for the environment and kinder to animals.