ThePostOnline

‘Niet geteste coronadoden ontbreken in sterftecijfer RIVM, werkelijk aantal coronadoden veel hoger’.

26 March 2020 18:38

 

“Verschillende huisartsen uit Brabant laten Zembla weten, dat ze bij de GGD alleen de overlijdensgevallen moeten melden van wie bewezen is, dat ze COVID-19 hebben gehad. Huisarts Eduard Graat uit Uden, een van de grootste brandhaarden van corona: “Lang niet iedereen is getest, omdat er een terughoudend testbeleid is. Dus van alle patiënten die overlijden, staat niet altijd vast dat ze COVID-19 hebben gehad. Maar we hebben wel heel sterke vermoedens als huisarts, dat deze mensen daaraan zijn overleden.” De huisartsen stellen, dat deze mensen niet worden meegenomen in de dagelijkse sterftecijfers over corona.

De artsen concluderen hieruit dat het werkelijk aantal sterfgevallen hoger is dan wat de cijfers vertellen. Het baart ze zorgen dat ze die gevallen, waarbij ze een ernstig vermoeden hebben dat het om corona gaat, nergens kunnen melden.

Een woordvoerder van het RIVM bevestigt dat het sterftecijfer alleen gebaseerd is op bevestigde gevallen van COVID-19. Vermoedens van corona worden hierin niet meegenomen, want dan zouden de cijfers een vertekend beeld gaan geven. Iemand kan immers ook overleden zijn aan ‘gewone’ influenza: griep.”

https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/huisartsen-niet-geteste-patinten-die-overlijden-aan-corona-ontbreken-in-sterftecijfer-rivm


 
True managed webspace

Lees ook deze artikelen

Meer Lancet versus RIVM

‘Coronastatistieken in 1 klap onbruikbaar door wijziging bij RIVM’.

Newscientist: meer coronavirus levensduur informatie – Spiritus desinfecteert, wat je niet ‘leert’ bij het RIVM

Noordelijke provincies negeren RIVM richtlijnen – Arts-microbioloog UMCG: ‘Wij hebben ons losgekoppeld van het landelijke beleid en doen het gewoon bij zorgverleners: testen, testen, testen.’

RIVM coronavirus besmettelijkheids update: ‘De ziekte is van mens op mens overdraagbaar. Hoe besmettelijk het virus precies is en hoe snel het zich verspreidt, is niet goed bekend’.

Het RIVM heeft geüpdatet – Maar het blijft “De ziekte lijkt, met wat er nu bekend is, niet heel besmettelijk”

In nature.com: hoe snel verspreidt het coronavirus zich?- RIVM maakt geen update Coronavirus-pagina

Wat andere organisaties dan het RIVM melden – nature.com video: ‘What you need to know about the Wuhan coronavirus’

Alle RIVM informatie over het nieuwe coronavirus – ‘De ziekte lijkt, met wat er nu bekend is, niet heel besmettelijk’

‘Mesdagfonds eist inzage in stikstofmodel en daagt RIVM voor rechtbank’

RIVM: ‘Geen reden tot paniek, slechts zes gigantische tropische horrorteken gevonden die gevaarlijke ziektes overbrengen’.

TPO Podcast