ThePostOnline

RUMAG: ‘Gisteren is een kwartier publieke zendtijd bij Lubach aan RUMAG besteed’

30 March 2020 17:16

https://rumag.nl/zondag-met-rumag/

Gisteren is een kwartier publieke zendtijd bij Lubach aan RUMAG besteed. We schrokken van de inhoud. Maar nog meer van het feit dat een veelkoppige redactie nooit de moeite heeft genomen hun claims bij RUMAG te checken. Want we herkennen ons absoluut niet in wat wordt beweerd.

Bovenal willen we benadrukken dat in deze kwetsbare tijd, onze aandacht vooral uitgaat naar de Corona slachtoffers en de mensen die onze samenleving draaiende houden.

De feiten:

  • In totaal hebben wij met onze acties voor Het Rode Kruis ruim €100K opgehaald. In 2018 hebben we iets meer dan €149K opgehaald voor het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Dit doen wij door onze jonge achterban te activeren en te laten doneren. Met groot succes en waar we trots op zijn. We verdienen hier NIETS aan.
    RUMAG heeft haar netwerk ingezet om de #blijfthuis boodschap in een veelbekeken video naar heel NL te communiceren om hiermee het beleid van de Nederlandse overheid te bekrachtigen.
  • De aantijging dat wij hebben willen verdienen aan bezorgkosten op Rode Kruis T-shirts is feitelijk onjuist. De bezorgkosten bestaan uit €5,64 incl BTW en €1,07 voor het verpakkingsmateriaal. Na iedere actie maken wij de balans op en wanneer er na de kosten nog geld over is, maken wij ook dit restant over aan het Rode Kruis. Dit hebben we meerdere keren benoemd.
  • De mondkapjes zijn destijds ingezet als “ludieke” actie om aandacht te genereren voor het Rode Kruis. In een tijd dat ook het RIVM corona onderschatte. De kapjes bestonden niet echt, maar verwezen naar de donatiepagina van het Rode Kruis om jongeren te wijzen op de noodzaak te doneren. Toen er veel vraag kwam naar deze mondkapjes hebben wij ze alsnog fysiek te koop aangeboden. NB: het betreft hier geen mondkapjes die men mag/kan gebruiken voor protectie, maar zijn ‘nep’-kapjes. Overal zeer duidelijk aangegeven. En ook hiervan gaat de opbrengst wederom volledig naar het Rode Kruis.
  • RUMAG is geen journalistieke organisatie en speelt volgens de regels van het wereldwijde web. We produceren zelf content én selecteren relevante wereldwijde content voor ons publiek. Dit hebben we nooit onder stoelen of banken gestoken.
  • Tot slot. In deze verwarrende en emotionele tijd willen wij ons met terugwerkende kracht distantiëren van onze eerdere uitingen waarin we termen als ‘grafbek’ en ‘ga naar buiten en lik aan een knop’ hebben gebruikt. We hadden niet in de emotie moeten reageren en betreuren het als wij mensen hebben gekwetst.

Verder hopen we dat we nu weer aandacht kunnen gaan besteden aan dat wat belangrijk is. #blijfthuis #ikgeloofinjouenmij. En dat er nog meer geld wordt opgehaald voor Het Rode Kruis. Dat kan nu ook via Lubag. en het Rode Kruis.


 
True managed webspace

Lees ook deze artikelen

WOLVEN IN DRENTHE ZIJN BUITENAARDSE WEZENS: ‘HUN DNA IS RADICAAL ANDERS’

TIJDREIZENDE FIETS IN GRONINGEN: POELESTRAAT BLIJKT PORTAAL NAAR HET VERLEDEN

BABY MET GOUDEN TANDEN GEBOREN, ARTSEN GESCHOKT

BLOEDDORSTIGE KABOUTERS ONTVOEREN DIEREN UIT ASIEL IN GRONINGEN

BIZARRE METRO-ERVARING: Twee jongens via metropoortjes in ‘ander universum’ terechtgekomen

MYSTERIEUZE VERDWIJNING IN UTRECHT: Studente beleeft introductiedagen in jaren zeventig

SCHOKKEND: MAN VERDWIJNT IN PARALLEL UNIVERSUM TIJDENS BUNGEEJUMPEN

KLM Boeing 747 Sint Maarten

PLANE PORN

ART: SERGEY VINOGRADOV

MORGAN FREEMAN

THIS IS NOT MORGAN FREEMAN…

Pieter Omtzigt

‘CDA ZONDER PIETER OMTZIGT GEDECIMEERD, PROBEERT NU ZETELS TE SPROKKELEN’

Ruben uit Seahorse Parents

RUBEN (M) IS ZWANGER, THE MOTIONPICTURE

Mona Keijzer

PREMIER MONA KEIJZER (BBB)?

Beatrix van Oranje op de Groene Draeck

RTL ”’NIEUWS”’: FOUT HOUT OP EEN BOOTJE VAN DE ORANJES, STOP DE PERSEN!

Sonja van den Ende

POETINS NUTTIGE NEDERLANDSE IDOOT!

Pieter Omtzigt

PIETER OMTZIGT: ‘BOEK MET CDA IS DICHT’

Pieter Omtzigt

PIETER OMTZIGT HEEFT ‘VEEL MOOIS TE VIEREN’

obesitas

OZEMPIC: AFVALLEN DOOR ZELFMOORD?

TPO Podcast