ThePostOnline

Maurice de Hond vindt bewijs: hoe hoger luchtvochtigheid, hoe minder makkelijk coronabesmetting

8 April 2020 20:11

 

“Het is vrij complexe materie, maar de resultaten zijn duidelijk. Hieronder de belangrijkste bevindingen (Maar natuurlijk kan je het artikel ook zelf lezen, inclusief de andere artikelen waarnaar verwezen wordt.)

– Experimenten met cavia’s wezen uit, dat de verspreiding van het influenzavirus veel sneller gaat bij een relatieve luchtvochtigheid onder 35% en een temperatuur van 20 graden, (in casu onder 5,5 g/kg specifieke luchtvochtigheid).

– Bij een heel hoge relatieve luchtvochtigheid (boven de 80% c.q. een specifieke luchtvochtigheid van 13 g/kg of hoger) werd het virus niet langer overgedragen via de lucht.

– Tevens werd vastgesteld dat er bij 30 graden, zoals in de tropen, ongeacht de luchtvochtigheid, geen enkele overdracht van het virus via de lucht plaatsvond.

– Ook bij een temperatuur van 5 graden en een relatieve luchtvochtigheid van meer dan 70% was er amper verspreiding.

Ik heb al eerder aangegeven dat het direct contact tussen mensen een veel kleinere bijdrage levert aan de snelle verspreiding van het virus, dan wanneer grotere groepen mensen binnenhuis bij elkaar komen. Bij lagere specifieke luchtvochtigheid gecombineerd met slechte ventilatie lijkt het erop dat, zelfs als er maar één persoon in de ruimte aanwezig is die het virus draagt, vrijwel alle mensen in contact komen met het rondzwevend virus (micro-druppels/aerosols). Dat lijkt dan met name te gebeuren op binnenlocaties waar men veel spreekt of zingt, zoals in kerkgebouwen, bij koorrepetities, in clubs bij après-ski, tijdens carnaval, etc.).

Het RIVM spreekt over “superspreaders”, waarbij je zou denken dat het gaat om een persoon die met veel andere personen in contact komt. Maar het gaat veel meer om de omstandigheden waaronder iemand een superspreader kan worden. Een besmette sopraan uit een koor, die normaliter bijna niemand ontmoet, kan tijdens een koorrepetitie zorgen voor het in de lucht brengen van aerosols en daarmee het overgrote deel van de aanwezigen besmetten. Dit is ook de verklaringen voor de snelle verspreiding in de Nederlandse Bible Belt.”

https://www.maurice.nl/2020/04/08/het-bewijs-is-geleverd-dit-is-de-impact-van-luchtvochtigheid/


 
True managed webspace

Lees ook deze artikelen

Maurice de Hond: ‘Ik begrijp niet waarom politici broddelwerk van het OMT voor hun beleid gebruiken’.

Maurice de Hond: ‘Lage temperatuur in slachthuizen is optimale omstandigheid voor aerosols, waardoor coronavirus lang in de lucht blijft’.

Maurice de Hond: ‘Steeds duidelijker dat RIVM opvatting over Covid-19 besmetting alleen via direct contact niet houdbaar is’.

Vragenlijst Maurice de Hond: Meeste mensen raakten thuis besmet met coronavirus.

Maurice de Hond: Zolang WHO verspreidingspatroon Covid-19 niet onderkent, zullen landen verkeerde maatregelen nemen.

Maurice de Hond: ‘Percentage besmette Nederlanders is 16%’.

Maurice de Hond: ‘In de Nederlandse politiek en in de media spelen de nieuwste onderzoeksbevindingen vrijwel geen rol’.

Maurice de Hond: ‘Bij de nieuwsprogramma’s worden de meest cruciale vragen aan onze specialisten niet gesteld’.

Peiling Maurice de Hond: Meer dan 1 miljoen banen op de tocht.

Maurice de Hond: ‘Zolang de informatie over de aerosols niet serieus wordt genomen door RIVM worden we de 1,5 meter maatschappij in gemanipuleerd’.

Maurice de Hond: ‘De corona-risico’s zijn kleiner dan men ons nu voorhoudt’

Maurice de Hond: ‘Nieuw wetenschappelijk onderzoek staat haaks op de adviezen van RIVM en de regering’.

Maurice de Hond: We leren blijkbaar niets van vroeger, oude studies over SARS leren ons al dat luchtvochtigheid een rol heeft.

Maurice de Hond: ‘Risico’s coronaverspreiding pure speculatie, we moeten er vanaf dat we ongefundeerd bang worden gemaakt’.

Maurice de Hond: Bij getallen over besmette gevallen zou het goed zijn als iedereen zich bij de feiten houdt.

Maurice de Hond: ‘Waar bemoeit die De Hond zich toch mee?’.

Maurice de Hond: Bijeenkomst in gemeenschapshuis was superspread event in Kessel

Maurice de Hond: Door de wijze waarop regeringen nu reageren wordt de schade vele malen groter.

TPO Podcast