ThePostOnline

Voorkom meldpuntdiscriminatie – Gebruik daarom de handige TPO Wegwijzer Nederlandse Meldpunten Discriminatie

29 June 2020 19:38

Daar we er weer een nieuw meldpunt discriminatie bijkrijgen, tijd voor een wegwijzer. Ter voorkoming van meldpuntdiscriminatie. Wat helaas reeds plaatsvindt. Daarom trappen we af met het betreffende gediscrimineerde meldpunt. Nota bene een centraal landelijk meldpunt. Wat best handig lijkt.

Discriminatie

Discriminatie melden via Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl.

Nederland na corona

Verdacht van Discriminatie? U kunt hier uw melding voor rechtshulp doen.
Slachtoffer van discriminatie? Doe hier uw melding voor rechtshulp.

Rechtshulp bij Pesten op het werk, op school en op het werk met dit formulier.

Onder discriminatie wordt verstaan: “Het onrechtmatig onderscheid maken tussen mensen”. U kunt gediscrimineerd zijn op: • Ras • Afkomst • Geslacht • Leeftijd • Geaardheid

Het is belangrijk om iedere vorm van discriminatie te melden. Alleen als u ons op de hoogte houd van het onrechtmatige onderscheid dat is gemaakt, kan er ook daadwerkelijk iets aan worden gedaan. Schroom dat niet om dit te melden via Meld.nl. Een melding doen via Meld.nl is gemakkelijk, betrouwbaar en doeltreffend. Klik op de meldbutton om uw melding direct te starten.

Het Internationaal Verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van rassendiscriminatie verplicht staten onder andere om het verspreiden van denkbeelden die zijn gegrond op rassuperioriteit of rassenhaat strafbaar te verklaren. De rechter maakt in een strafproces uit of de grens van het toelaatbare is bereikt.

Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl is onafhankelijk en maakt geen onderdeel uit van de Overheid.”

https://meld.nl/melding/discriminatie/

 

Meld.nl is wel een manusje van alles. Wat ze mogelijk een Jack of all trades, master of none maakt. Wellicht een reden waarom ze gediscrimineerd worden. Althans, de rijksoverheid wil niets van ze weten. De rijksoverheid gaat voor discriminatie.nl (waar ze evenmin van meld.nl willen weten). De site discriminatie.nl is naar eigen zeggen ook: ‘ landelijke plek voor het melden van discriminatie’. Kijk, da’s toch net even meer dan gewoon een centraal meldpunt. En, de overheid beveelt ze aan. Daar dus beginnen als er discriminatie gemeld moet worden. Althans, als het eerste overheidsadvies, direct aangifte doen bij de politie (nog) geen optie is. Ook belangrijk, de discriminatie mag niet op het internet hebben plaatsgevonden. Voor aangifte of melding van elektrieke discriminatie is er een apart loket, zijnde >

MiND! – meldpunt internet discriminatie

https://www.mindnederland.nl/

Hele lijst van rijksoverheidsadviezen en meldopties >

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/discriminatie/vraag-en-antwoord/wat-kan-ik-doen-als-ik-gediscrimineerd-word

Geen politie, niet op internet? Dan op naar landelijke plek >

https://www.discriminatie.nl

 

Op plek leer je dat weten waar je woont, weten is waar je melding moet doet. Zoek het op in de lijst van regionale en lokale adressen. Die lang niet altijd ordinair ‘meldpunt discrimatie’ heten. Voor bijvoorbeeld Drenthe wel, maar je kan eveneens een: ‘Bureau Art.1’ tegenkomen. Of nog vager, met als kroonspanner: ‘Sociom’. Waar mensen in Cuijk het mee moeten doen.

Sommige meldpunten willen ook meer zijn. En diverser. Zo is ‘Tûmba’ naast een meldpunt een: ‘kenniscentrum discriminatie en diversiteit’. De regio Haaglanden & Hollands Midden blijft niet achter met hun: ‘Stichting voor Inclusie en Discriminatiebestrijding’. Tot zover de toelichting. Alle adressen >

https://www.discriminatie.nl/#/organisaties/adressen-antidiscriminatiebureaus

 

Meldpunt Media

Bovenop de reeds zeer uitgebreide en inclusie-diverse meldpuntopties krijgen we er een bij. Vandaag zag meldpuntmedia.nl het licht. Een heel gewichtig meldpunt, met een lange lijst van mensen die het persoonlijk aanbevelen. Media betekent uiteraard ook media op het internet. Wat met name MiND! er een concurrent bijgeeft, en mediadiscriminatie melders voor lastige keuzes plaatst. Waar wij uitkomst voor bieden.

Het TPO/TPOOKTech advies is: meld deugzame internetdiscriminatie bij meldpuntmedia.nl. Bij twijfel of ondeugzame internetdiscriminatie vervoeg je je bij het vertrouwde MiND!.

Naar meldpuntmedia.nl >

https://www.meldpuntmedia.nl/

 

WAARSCHUWING!

Meld geen mediadiscriminatie bij MeldPuntMediaMisbruik. Waarom niet? Omdat dit slechts een geval is van: Dat hep gestaan op Facebook.

https://www.facebook.com/MeldpuntMediaMisbruik


 
True managed webspace

Lees ook deze artikelen

Hijab, police

‘HOOFDDOEKVERBOD BIJ POLITIE IS VORM VAN INSTITUTIONEEL RACISME’

‘Een spoedcursus antiracistisch opvoeden: kleurenblindheid werkt niet’ – Hoe sommige pedagogen onbekend lijken met relevante wetenschap

Ook al racisme: halfbloedkinderen krijgen

Race-baiters van OneWorld proberen ook Nederlandse politie af te schilderen als racistisch en agressief

VS National Public Radio (NPR): ‘New Study Says White Police Officers Are Not More Likely To Shoot Minority Suspects’

TPO Podcast