ThePostOnline

Twitter censureert NLse feministische organisatie na benoemen biologische feiten (M/V), want feiten benoemen is ‘hatespeech’

1 March 2021 11:26

VOORZITSTER VOORZIJ VERBANNEN VAN TWITTER

De voorzitster van de Nederlandse feministische organisatie Voorzij is verbannen van Twitter. Haar account met bijna 10.000 volgers is uit de lucht gehaald.

Ook de account van de stichting @voorzij is uit de lucht gehaald. Dat lijkt vooralsnog een tijdelijke opschorting.

Twitter draagt als reden voor het schorsen van de account aan dat regels worden overtreden. Twitter schaart het opkomen voor vrouwenrechten tegenwoordig onder ‘hate speech’. Er zijn inmiddels honderden internationale vrouwen en supporters van vrouwenrechten van Twitter af gezet voor het benoemen van biologische feiten. Zoals de Canadese journaliste Meghan Murphy en de Britse komiek en auteur van Father Ted Graham Lineham.

De voorvrouw van Voorzij in Nederland is ook geschorst omdat zij zegt dat mensen niet echt van geslacht kunnen veranderen door pillen en operaties en mannen geen vrouw kunnen worden. Voorzij voert actief campagne voor het behoud van vrouwenrechten. En wil helpen voorkomen dat minderjarigen medisch onomkeerbare zware en wetenschappelijk betwiste beslissingen kunnen nemen. Ook vraagt de stichting aandacht voor kinderen met transgender-gevoelens en wil dat zij beter beschermd worden tegen vroegtijdig onherstelbaar medisch ingrijpen.

Opvallend is dat de schorsing van Twitter precies komt op het moment dat de stichting bezig was met een campagne rond de verkiezingen. Alle lijsttrekkers was op Twitter gevraagd of zij vinden dat een vrouw mag weigeren om zich te laten fouilleren door een trans geïdentificeerde politieagent van het mannelijk geslacht. Ook werd de vraag gesteld of je nog om een vrouwelijke behandelaar/arts mag vragen. De meeste politieke partijen vinden namelijk dat een man die zich ‘vrouw’ voelt net zo goed ‘vrouw’ is als een vrouw. Waarmee de betekenis van het woord vrouw feitelijk verdwenen is. Vrouwen hebben dan geen recht meer op voorzieningen voor alleen biologische vrouwen. Ook vrouwenopvang en de vrouwengevangenis worden dan feitelijk gemengd. En kunnen dan ook seksueel onveilig worden voor vrouwen.

Daarom vraagt de stichting aan Nederlandse politici om zich duidelijker uit te spreken over hun beleid op dit gebied en de consequenties daarvan. Zo is er een kieswijzer voor vrouwen gemaakt die na dit weekend zal verschijnen.

De stichting is echter beroofd van haar vrijheid van meningsuiting de sociale mediakanalen om dit verder naar buiten te brengen.

De Stichting Voorzij organiseerde het afgelopen jaar diverse informatieve online bijeenkomsten over vrouwenrechten, wetgeving en voorkomen van onnodig medisch ingrijpen bij kinderen. De Twitter-account van voorvrouw Caroline was daarbij essentieel om mensen vanuit de hele wereld te kunnen bereiken.

In Engeland, Amerika en Canada is er al een groter deel van de vrouwenbeweging actief in het beschermen van vrouwenrechten. Zij zien gevaar dat alle wetten worden aangepast om tegemoet te komen aan minder dan 1 procent van de bevolking met transgendergevoelens zonder dat een afweging is gemaakt over wat dat betekent voor vrouwen. De meeste transgendermannen willen toegang tot de domeinen van vrouwen terwijl zij niet geopereerd zijn en dus seksueel actieve mannen blijven, veelal in vrouwenkleding. Vrouwen worden geacht hun waardigheid en privacy op te geven en zich te verkleden in dezelfde ruimte als deze mannen. Een ander probleem dat Voorzij aan de orde stelt is de oneerlijke competitie in sport.

Meer informatie over de standpunten van Voorzij vind u op de website van Voorzij: www.Voorzij.nl.


 
True managed webspace

Lees ook deze artikelen

WOLVEN IN DRENTHE ZIJN BUITENAARDSE WEZENS: ‘HUN DNA IS RADICAAL ANDERS’

TIJDREIZENDE FIETS IN GRONINGEN: POELESTRAAT BLIJKT PORTAAL NAAR HET VERLEDEN

BABY MET GOUDEN TANDEN GEBOREN, ARTSEN GESCHOKT

BLOEDDORSTIGE KABOUTERS ONTVOEREN DIEREN UIT ASIEL IN GRONINGEN

BIZARRE METRO-ERVARING: Twee jongens via metropoortjes in ‘ander universum’ terechtgekomen

MYSTERIEUZE VERDWIJNING IN UTRECHT: Studente beleeft introductiedagen in jaren zeventig

SCHOKKEND: MAN VERDWIJNT IN PARALLEL UNIVERSUM TIJDENS BUNGEEJUMPEN

KLM Boeing 747 Sint Maarten

PLANE PORN

ART: SERGEY VINOGRADOV

MORGAN FREEMAN

THIS IS NOT MORGAN FREEMAN…

Pieter Omtzigt

‘CDA ZONDER PIETER OMTZIGT GEDECIMEERD, PROBEERT NU ZETELS TE SPROKKELEN’

Ruben uit Seahorse Parents

RUBEN (M) IS ZWANGER, THE MOTIONPICTURE

Mona Keijzer

PREMIER MONA KEIJZER (BBB)?

Beatrix van Oranje op de Groene Draeck

RTL ”’NIEUWS”’: FOUT HOUT OP EEN BOOTJE VAN DE ORANJES, STOP DE PERSEN!

Sonja van den Ende

POETINS NUTTIGE NEDERLANDSE IDOOT!

Pieter Omtzigt

PIETER OMTZIGT: ‘BOEK MET CDA IS DICHT’

Pieter Omtzigt

PIETER OMTZIGT HEEFT ‘VEEL MOOIS TE VIEREN’

obesitas

OZEMPIC: AFVALLEN DOOR ZELFMOORD?

TPO Podcast