ThePostOnline

Duitse journalist Süddeutsche Zeitung: ‘NL in diepe crisis, helaas vormen media deel van het probleem’

27 April 2021 14:24

Draadje in het Duits: https://twitter.com/thkirchner/status/1386983078938173440?s=20

Vertaling Google-translate:

“In ieder geval nu, na de publicatie van de kabinetsnotulen, bevindt Nederland zich in een diepe crisis, waarvan in het buitenland nota moet worden genomen. #notulengate thread.

Het is ook zo diep omdat niet iedereen zich ervan bewust is. Het omvat alle drie of vier machten, de pijlers van de gemeenschap.

De crisis komt voort uit premier #Rutte en raakt de uitvoerende macht, de rechterlijke macht, het kabinet, het parlement en de media.

Het is in wezen een vertrouwenscrisis, maar heeft ook politieke oorzaken. Het begon met # Rutte’s staatssecretaris, uiteindelijk neoliberaal, om sociale fraude met de meest rigoureuze middelen te bestrijden.

Duizenden gezinnen, de meesten met een migratieachtergrond, zijn hierdoor ten onrechte en ernstig geschaad. De administratie voerde het lastenboek genadeloos uit, pas na jaren klaagde een ambtenaar – en werd onmiddellijk ontslagen.

De slachtoffers kregen ook geen hulp van de rechterlijke macht, de rechters: binnen ging in beroep bij de hoogste rechter op de huidige wet (er is geen grondwettelijke bevoegdheid in Nederland).

Het hele kabinet probeerde, zoals we nu weten, zijn uiterste best te doen om het onderzoek te belemmeren en moedige parlementariërs als Pieter #Omtzigt tegen te houden in plaats van de slachtoffers te helpen.

De regering had en heeft nog steeds de steun van haar eigen fracties, die nooit opvielen en Rutte sprak onlangs opnieuw vertrouwen uit in de leugenachtige affaire over de lof van # Omtzigt.

Helaas vormen de media een deel van het probleem. Gelukkig heb je behoorlijk wat opgegraven. Maar niemand durft de zaak echt tot op de bodem uit te zoeken en de verantwoordelijken hard aan te vallen.

Sommigen doen een soort tandeloze buddyjournalistiek, misschien in verband met het feit dat 90 procent van de dagbladen in handen is van twee obscure Belgische uitgebreide families.

Het land staat voor een moeilijke toekomst. Als #Rutte niet snel valt, zal de vorming van de regering vele maanden duren voordat iedereen heeft gemerkt dat hij niet meer mogelijk is.

De voor de hand liggende uitweg zouden nieuwe verkiezingen zijn, die in de nabije toekomst echter een triomf zouden zijn voor extremisten en nationalisten als Wilders en Baudet.

Maar het land zal waarschijnlijk eerst door een electoraal vagevuur moeten gaan voordat de politiek tot overeenstemming kan komen en het vertrouwen kan herwinnen.

En als u nu zegt dat niet alles perfect is in Duitsland, dan ben ik het over de hele linie met u eens. Maar daar hebben de Nederlanders niets aan.”


 
True managed webspace

Lees ook deze artikelen

WOLVEN IN DRENTHE ZIJN BUITENAARDSE WEZENS: ‘HUN DNA IS RADICAAL ANDERS’

TIJDREIZENDE FIETS IN GRONINGEN: POELESTRAAT BLIJKT PORTAAL NAAR HET VERLEDEN

BABY MET GOUDEN TANDEN GEBOREN, ARTSEN GESCHOKT

BLOEDDORSTIGE KABOUTERS ONTVOEREN DIEREN UIT ASIEL IN GRONINGEN

BIZARRE METRO-ERVARING: Twee jongens via metropoortjes in ‘ander universum’ terechtgekomen

MYSTERIEUZE VERDWIJNING IN UTRECHT: Studente beleeft introductiedagen in jaren zeventig

SCHOKKEND: MAN VERDWIJNT IN PARALLEL UNIVERSUM TIJDENS BUNGEEJUMPEN

KLM Boeing 747 Sint Maarten

PLANE PORN

ART: SERGEY VINOGRADOV

MORGAN FREEMAN

THIS IS NOT MORGAN FREEMAN…

Pieter Omtzigt

‘CDA ZONDER PIETER OMTZIGT GEDECIMEERD, PROBEERT NU ZETELS TE SPROKKELEN’

Ruben uit Seahorse Parents

RUBEN (M) IS ZWANGER, THE MOTIONPICTURE

Mona Keijzer

PREMIER MONA KEIJZER (BBB)?

Beatrix van Oranje op de Groene Draeck

RTL ”’NIEUWS”’: FOUT HOUT OP EEN BOOTJE VAN DE ORANJES, STOP DE PERSEN!

Sonja van den Ende

POETINS NUTTIGE NEDERLANDSE IDOOT!

Pieter Omtzigt

PIETER OMTZIGT: ‘BOEK MET CDA IS DICHT’

Pieter Omtzigt

PIETER OMTZIGT HEEFT ‘VEEL MOOIS TE VIEREN’

obesitas

OZEMPIC: AFVALLEN DOOR ZELFMOORD?

TPO Podcast