Longread

Rob Jetten (D66), medeverantwoordelijk voor de Griekse vluchtelingencrisis: ‘Als Europeaan schaam ik me diep’ – ‘Mensen zijn een gruwelijke dictator ontsnapt in Syrië’

7 March 2020 14:44

D66 voorman Rob Jetten schaamde zich gisteren op Facebook nog steeds. ‘Nog steeds’, want een jaar geleden was de Griekse opvang van vluchtelingen-migranten al behoorlijk beschamend. Of beter gezegd, nog steeds beschamend. Vooral beschamend omdat de EU/NL/D66 Griekenland al sinds 2015 alleen met de mond ‘krachtig’ en ‘solidair’ steunt, maar nauwelijks in daad.

D66 was een van de partijen die achter het besluit stond om steun te verlenen aan de zogenaamd gematigde rebellen in de Syrië. Iets waar men binnen D66 zelfs in 2018 geen spijt van had.

Men heeft bij D66 en een aantal andere partijen vanaf 2016 willens en wetens (zie video onder) de meest gruwelijke groepen gesteund. Groepen die zwaar medeverantwoordelijk waren (en zijn) voor vluchtelingenstromen. Wat D66 er zelf medeverantwoordelijk voor maakt.

Rob Jetten volhardt verder schaamteloos in het verstrekken van valse informatie. Hij opent zijn emo-betoog op Facebook met,

“Als Europeaan schaam ik me diep. Het is 2020. We leven met bijna een half miljard mensen op het meest welvarende continent van de wereld. Maar als mensen op de vlucht voor oorlog en geweld op onze beschaving rekenen, is die ver te zoeken.”

De mensen die nu aan de Grieks-Turkse grens staan zijn niet direct afkomstig uit een oorlogsgebied, maar afkomstig uit Turkse vluchtelingenkampen. Waar een redelijk bestaan moet worden geboden gezien de miljarden die gemoeid zijn met de EU-Turkije deal (bovenop andere miljarden aan EU steun richting het land).

 

(foto: screenshot Eurostat quarterly report)

Als je vertrouwen hebt in de accuraatheid van officiële EU cijfers, was volgens het laatste 2019 rapport 13 procent van de asielzoekers afkomstig uit Syrië, 9 procent uit Afghanistan en 4 procent uit Irak. De meeste asielzoekers zijn geen oorlogsvluchteling. De meeste ‘vluchtelingen’ zijn bovendien mannen van fighting age.

Waarom vechten deze ‘fighting age’ mannen (of vrouwen) niet thuis tegen dictators of kutregimes? ‘Onze’ Engelandvaarders zijn indertijd ook niet naar Groot-Brittannië vertrokken om er een nieuw bestaan op te bouwen. Het gros nam dienst of zette zich anderszins in voor de bevrijding van ons land of de geallieerde zaak.

 

Aanpalend >

https://tpook.nl/2020/03/04/vluchtelingencrisis-griekenland-niet-geleerde-geschiedenislessen-herhalen-zich/

Iets luchtiger aanpalend >

https://www.facebook.com/notes/michiel-mans/de-opvattingen-van-een-immigrant-uit-gambia-een-mail-aan-hem/644271782384423/

 

Willens en Wetens

‘Eva Bartlett, independant Canadian journalist press conference at the United Nations’ (2016)

https://youtu.be/g1VNQGsiP8M


 
True managed webspace

Lees ook deze artikelen

Karystos

MAYDAY! MAYDAY!

Hans Wijers, Alexander Pechtold en Rinnooy Kan

RINNOOY KAN: ‘D66 HEEFT BIJZONDER BEGAAFDE GROEP BEWINDSLIEDEN IN KABINET’

bosbrand

KLIMAATOPWARMING-CALYPS: RHODOS, CORFU, EVIA…WILDE DIEREN, HUISDIEREN, VEE LEVEND VERBRAND!

Mark Rutte (VVD)

VANWEGE DEZE ENE ZIN VIEL HET KABINET RUTTE IV

Forest fire

KLIMAATOPWARMING FIKT EUROPA AF

Diversiteitsdrammende D66-jongeren stellen sneeuw- en sneeuwwit bestuur aan

Vluchtelingencrisis Griekenland – Niet geleerde geschiedenislessen herhalen zich

Hoeveel ‘stikstof’ stoot ons lichaam zelf uit? NL bevolking: 96,8 miljoen kilo per jaar – Ter ruwe vergelijking: ammoniakuitstoot landbouwsector 2018: 113,26 miljoen kilo (CBS)

TPO Podcast